Κέρκυρα: Το Μουσείο του Ι.Π. στις δράσεις για τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν το πρόγραμμα δράσεων που ακολούθησε το Μουσείο του Ιονίου Πανεπιστημίου συμμετέχοντας στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων με θέμα «Μουσεία, Αειφορία και Ποιότητα Ζωής». 

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν στις 14 Μαΐου σε συνεργασία με το Παράρτημα της Εθνικής Πινακοθήκης στην Κέρκυρα με τη δράση SLOW ART, η οποία επικεντρώθηκε στην αργή παρατήρηση έργων τέχνης και κέρδισε το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων δημιουργώντας, στο τέλος της δράσης, ένα ευχάριστο κλίμα συζήτησης και ανταλλαγής εμπειριών.

Την Τετάρτη 17 Μαΐου το Δημοτικό Σχολείο Γαστουρίου συμμετείχε στη δράση Δες τη ζωή με άλλα μάτια, η οποία πραγματοποιήθηκε στο χώρο της Ιονίου Βουλής από τον προσκεκλημένο του Μουσείου, Βαγγέλη Αυγουλά, τυφλό δικηγόρο, μέλος του ΔΣ Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και Πρόεδρο της ΑΜΚΕ «Με Άλλα Μάτια». Ο προσκεκλημένος μίλησε στους μαθητές και τις μαθήτριες για την καθημερινότητα των ανθρώπων με αναπηρία και ιδιαίτερα των τυφλών και τους εξήγησε την αξία της προσβασιμότητας αλλά και της συμπερίληψης των ανάπηρων ανθρώπων σε στοιχειώδεις καθημερινές δραστηριότητες. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο κ. Αυγουλάς μίλησε στο ευρύ κοινό της Κέρκυρας στο χώρο του Ιονίου Πανεπιστημίου για ζητήματα προσβασιμότητας των ΑΜΕΑ στα μουσεία.

Την Πέμπτη 18 Μαΐου ανήμερα της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων πραγματοποίησε ομιλία ο Πρόδρομος Τσιαβός, επικεφαλής της Ψηφιακής Ανάπτυξης και Καινοτομίας στον Όμιλο Ωνάση, με θέμα «Τέχνη για το Ψηφιακό στον Δημόσιο Χώρο: Ανάμεσα στο Παγκόσμιο και το Τοπικό» ενώ στη συνέχεια ακολούθησε μια ανοιχτή συζήτηση με το ευρύ κοινό αναφορικά με την βιωσιμότητα και την αειφορία στους πολιτιστικούς οργανισμούς, καθώς και στην ενίσχυση της ποιότητας ζωής του ανθρώπου μέσα από τις εμπειρίες που αυτοί προσφέρουν.

Την Πέμπτη 25 Μαΐου ολοκληρώθηκαν οι εορτασμοί με τη διαδικτυακή εκδήλωση «Πράσινο ΔιΜΙΝ» κατά την οποία παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα του προγράμματος μικρών καθημερινών οικολογικών αλλαγών που πραγματοποίησαν τα μέλη του Δικτύου Μουσείων Ιονίων Νήσων.

Η τοπική κοινωνία και το κοινό της Κέρκυρας συμμετείχαν ενεργά και με θέρμη στις παραπάνω εκδηλώσεις ενώ ο διευθυντής και η Επιτροπή των Μουσειακών συλλογών του Ιονίου Πανεπιστημίου εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους προς όλους όσους συνέβαλαν στον σχεδιασμό και την επιτυχή υλοποίηση του προγράμματος, πρωτίστως στους προ- και μεταπτυχιακούς φοιτητές του Πανεπιστημίου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος