Κέρκυρα: Το Μουσείο Καποδίστρια γιορτάζει τις ημέρες πολιτιστικής κληρονομιάς

Στον εορτασμό που πραγματοποιείται σε όλη την Ευρώπη για τις  Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς 23-24 Σεπτεμβρίου, συμμετέχει και το Μουσείο Καποδίστρια. Για τις δυο αυτές ημέρες η είσοδος στο μουσείο θα είναι ελεύθερη με ώρες λειτουργίας από τις 10 το πρωί έως τις 4 το μεσημέρι.  Το φετινό θέμα των εορτασμών αφορά στην “Πολιτιστική Κληρονομιά και Παράδοση – Μαρτυρίες του χθες στο σήμερα”.

Κέρκυρα: Το Μουσείο Καποδίστρια γιορτάζει τις ημέρες πολιτιστικής κληρονομιάς

Το ιστορικό κτήμα των Καποδίστρια “Κουκουρίτσα”, όπου στεγάζεται το Μουσείο Καποδίστρια, αποτελεί κηρυγμένο Ιστορικό Μνημείο ως εξαιρετικό δείγμα παραδοσιακής επτανησιακής αστικής αρχιτεκτονικής της υπαίθρου, καθώς και για το μοναδικό φυσικό και ανθρωπογενές του κάλλος.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, υπάρχει η δυνατότητα να  ακολουθήσει κανείς ειδικά διαμορφωμένη υπαίθρια διαδρομή και να ανακαλύψει πολλές ιστορίες για τη ζωή και τη φύση του κτήματος μέσα στους αιώνες.  

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος