Κέρκυρα: Τι ζήτησαν οι δύο αντιπεριφερειάρχες από τον Μ. Χρυσοχοΐδη

Τα αποτελέσματα της συνάντησης με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοίδη, εξέδωσαν η Χωρική Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας Μελίτα Ανδριώτη και ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Νίκος Μηλιώτης.

Οι δύο Αντιπεριφερειάρχες ενημέρωσαν τον Υπουργό για την ολοκλήρωση της παράδοσης του εξοπλισμού προς την Ελληνική Αστυνομία, στα πλαίσια της δράσης “Εξοπλισμός Αστυνομικών Υπηρεσιών Περιφερειών Ιονίων Νήσων για δράσεις Οδικής Ασφάλειας”, στον οποίον περιλαμβάνονται για την Κέρκυρα (11) αστυνομικά οχήματα διαφόρων τύπων, (01) φορητό ραντάρ και (11) ασύρματοι πομποδέκτες, καθώς επίσης και για την πορεία του προγράμματος “Προμήθεια Πυροσβεστικού Εξοπλισμού για την αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών και πλημμυρικών φαινομένων και την ενίσχυση της Οδικής Ασφάλειας” που περιλαμβάνει για την Π.Ε Κέρκυρας (02) διασωστικά οχήματα και (04) υδροφόρες, ευελπιστώντας ότι το έργο θα έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος του έτους.
Επίσης έγινε ενημέρωση για την πορεία της διαγωνιστικής διαδικασίας του έργου “Διαμόρφωση χώρου κτηρίου ΠΥΚ και κατασκευή πρατηρίου καυσίμων” συνολικού προϋπολογισμού 230.500,00 ευρώ.
Οι δύο Αντιπεριφερειάρχες ανακοινώνουν ότι ζήτησαν από τον Υπουργό να ενημερωθούν για το χρονοδιάγραμμα εφαρμογής του νέου νόμου 4662/2020, που αφορά την σύσταση (13) Περιφερειακών Επιχειρησιακών Κέντρων Πολιτικής Προστασίας, ένα σε κάθε Περιφέρεια, προκειμένου η Περιφέρειά μας να είναι έτοιμη ως προς την αναζήτηση κατάλληλου χώρου εγκατάστασης.
Επίσης ζήτησαν:
1. Να εξασφαλιστούν οι απαιτούμενες χρηματοδοτήσεις για τις δράσεις του Εθνικού Μηχανισμού Διαχείρισης Κρίσεων και Αντιμετώπισης Κινδύνων σε τοπικό επίπεδο, που αφορούν στην πρόληψη, ετοιμότητα, αντιμετώπιση, αποκατάσταση, διότι οι μέχρι σήμερα χρηματοδοτήσεις δεν επαρκούν.
2. Να στελεχωθούν οι Υπηρεσίες της Πολιτικής Προστασίας με κατάλληλο μόνιμο προσωπικό διαφόρων ειδικοτήτων (μηχανικοί, σεισμολόγοι, γεωλόγοι κλπ), προκειμένου οι Υπηρεσίες να μπορούν να ανταπεξέλθουν στις ειδικές, έκτακτες και εξαιρετικές υπηρεσιακές ανάγκες που προκύπτουν καθ όλη την
διάρκεια του έτους.
3. Οι δύο Αντιπεριφερειάρχες εξήραν το έργο τόσο της Ελληνικής Αστυνομίας, όσο και της Πυροσβεστικής και τόνισαν στον Υπουργό την άριστη συνεργασία της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, καθώς και της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας τόσο με την Αστυνομική Διεύθυνση Κέρκυρας, όσο και με την Διεύθυνση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.
4. Ιδιαίτερα τονίστηκε ότι σκοπός της νέας Περιφερειακής Αρχής είναι να βοηθήσει τις εν λόγω Υπηρεσίες, ώστε το έργο τους στο νησί να είναι αποτελεσματικότερο και ασφαλέστερο, για τους ίδιους τους Αστυνομικούς και τους Πυροσβέστες, καθώς και για τους πολίτες.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος