Κέρκυρα: Θορυβημένος ο δήμος από τον πετροπόλεμο δίπλα σε νηπιαγωγεία

Δίχτυ προστασίας αναμένεται να τοποθετήσει άμεσα ο δήμος Κεντρικής Κέρκυρας, προκειμένου να προστατεύσει τα νήπια που φιλοξενούνται σε κοντέινερ στο χώρο των γενικών λυκείων μετά και τα περιστατικά πετροπόλεμου.

Παράλληλα εξετάζεται το ενδεχόμενο αναστολής λειτουργίας των παραπάνω μονάδων αν αυτή η κατάσταση συνεχιστεί. Η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος για θέματα παιδείας, Μαρία Ζερβού, δηλώνει θορυβημένη από τα τελευταία γεγονότα και δηλώνει ότι “τα όσα συμβαίνουν στον χώρο των Γενικών Λυκείων αποτελούν κίνδυνο, κατ’ αρχήν για τα ίδια τα παιδιά που συμμετέχουν σε αυτά τα γεγονότα, αποτελούν όμως ενδεχόμενα κίνδυνο, για τα παιδιά του 8ου Νηπιαγωγείου, του παραρτήματος του 12ου Νηπιαγωγείου καθώς και για τον Βρεφικό Δημοτικό Σταθμό «Μαρμελίνια» και βεβαίως για τους διερχόμενους πολίτες, για τα γειτονικά σπίτια, και τα καταστήματα.”

Παράλληλα καλεί όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, εκπαιδευτικούς και γονείς να πράξουν τα δέοντα. Την ίδια ώρα οι γονείς των νηπίων  διαμαρτύρονται για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, αντιδρούν στη στέγαση σε κοντέινερς και σχεδιάζουν κινητοποιήσεις σε συνεργασία με τους συλλόγους γονέων των δημοτικών σχολείων.

Να θυμίσουμε ότι χθες προκλήθηκε έντονη αναστάτωση στα γενικά λύκεια, που τελούν υπό κατάληψη, όπου έπεσαν αυγά πέτρες και κροτίδες σε χώρο δίπλα από τα κοντέινερς που φιλοξενούν νήπια του 8ου και 12ου Νηπιαγωγείου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος