Κέρκυρα: Θετικά τα μηνύματα απο τις επαφές Υδραίου με Γ. Αμυρά και Σ. Ζαχαράκη

Δέσμευση για δρομολόγηση της επίλυσης του προβλήματος των δασικών χαρτών καθώς και της στελέχωσης με προσωπικό του ΙΕΚ Τουρισμού έλαβε η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων νήσων Μ. Υδραίου από τους αρμόδιους Υφυπουργούς Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργο Αμυρά και Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη αντίστοιχα, σε διαδοχικές συναντήσεις που είχε μαζί τους σήμερα το πρωί στην Αθήνα.

Γ. Αμυράς: Προχωράει νομοθετική ρύθμιση για τους δασικούς χάρτες

Σε ό,τι αφορά τους δασικούς χάρτες, η Δήμαρχος έθεσε υπόψη του Υφυπουργού το πρόβλημα που δημιουργείται και τις αντιδράσεις τις οποίες έχει προκαλέσει κάνοντας αναφορά και σε νομικής φύσεως ζητήματα. Τόνισε ότι θα πρέπει οπωσδήποτε να γίνουν ρυθμίσεις τέτοιες που να διασφαλίζουν τους κατοίκους των περιοχών του Ιονίου και δει της Κέρκυρας και των Διαποντίων. Από την πλευρά του, ο Υφυπουργός τόνισε ότι έχει ήδη δρομολογηθεί η επίλυση του ζητήματος, η οποία θα επιτευχθεί μέσω νομοθετικής ρύθμισης. Να θυμίσουμε ότι ο Γ. Αμυράς θα βρίκεται Μ. Τρίτη και Μ. Τετάρτη στην  Κέρκυρα και τα Διαπόντια νησιά όπου και αναμένονται περαιτέρω ανακοινώσεις επί του θέματος.

Ενισχύεται με προσωπικό το ΙΕΚ Τουρισμού

Κέρκυρα: Θετικά τα μηνύματα απο τις επαφές Υδραίου με Γ. Αμυρά και Σ. ΖαχαράκηΤην διαβεβαίωση ότι άμεσα θα ενισχυθεί το ΙΕΚ τουρισμού με προσωπικό ορισμένου χρόνου έδωσε στη δήμαρχο κεντρικής κέρκυρας η υφυπουργός τουρισμού Σ. Ζαχαράκη. Η κα Ζαχαράκη επεσήμανε ότι “το Υπουργείο επιθυμεί όχι μόνο τη συνέχιση της λειτουργίας του τμήματος αλλά και την αναβάθμισή του”.

Επίσης κατά τη συνάντηση, συμφωνήθηκε αμέσως μετά το Πάσχα να πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη με τη συμμετοχή του συνόλου των φορέων του τουρισμού, στην οποία θα συμμετάσχει και ο Δήμος, αναφορικά με την έναρξη της τουριστικής σεζόν.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος