Κέρκυρα: Θεατρικό έργο για τον Ιωάννη Καποδίστρια

Ένα πρωτότυπο θεατρικό κείμενο που αφορά στη ζωή και τη δράση του πρώτου κυβερνήτη της Ελλάδας, Ιωάννη Καποδίστρια, παρουσιάζεται 19-21 Σεπτεμβρίου στις 9 το βράδυ στο Παλαιό Φρούριο.

Κέρκυρα: Θεατρικό έργο για τον Ιωάννη ΚαποδίστριαΑποτελεί παραγωγή της Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς και συνδυάζεται με τη διοργάνωση περιοδεύουσας έκθεσης για τον Ιωάννη Καποδίστρια, καθώς και με εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση με το ίδιο θέμα.

Το έργο παρακολουθεί τον Καποδίστρια από τη στιγμή της άφιξής του στην Αίγινα, τον ακολουθεί στο Ναύπλιο δείχνοντας την πορεία του ως πρώτου κυβερνήτη της ελεύθερης Ελλάδας και παράλληλα ξετυλίγει γεγονότα της προγενέστερης ζωής του, στη γενέτειρά του Κέρκυρα, στη Ρωσία και σε ευρωπαϊκές χώρες, όπου δραστηριοποιήθηκε, με τη μέθοδο της εναλλάξ αφήγησης από το παρόν στο παρελθόν και αντιστρόφως.

Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη, απαιτείται ωστόσο η έγκαιρη προσέλευση, ώστε να είναι δυνατός ο έλεγχος του αριθμού των εισερχομένων που δεν θα πρέπει να ξεπερνά τα 200 άτομα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος