Κέρκυρα: Τεστ αντισωμάτων ζητά από υγειονομικούς η διοίκηση του νοσοκομείου

Στην επίδοση εγγράφου με το οποίο ζητά από γιατρούς και νοσηλευτές να προχωρήσουν σε τεστ αντισωμάτων προχώρησε η διοίκηση του νοσοκομείου της Κέρκυρας. Το σχετικό έγγραφο έχει επιδοθεί μέχρι στιγμής σε 10 υγειονομικούς και αναφέρει  χαρακτηριστικά ότι πρέπει να προσέλθουν στα εργαστήρια του νοσοκομείου και να υποβληθούν σε εξετάσεις αντισωμάτων για τη νόσο covid 19.

Επίσης στο έγγραφο επισημαίνεται ότι “ο έλεγχος είναι υποχρεωτικός, έχει γίνει και γίνεται με απόφαση της διοίκησης για όλους τους εμβολιασμένους”. Να σημειωθεί ότι με τις συγκεκριμένες εξετάσεις αντισωμάτων μπορεί να διαπιστωθεί εάν κάποιος έχει νοσήσει από τον ιό ή έχει εμβολιαστεί.

Οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο καταγγέλλουν την απαίτηση της διοίκησης και δηλώνουν ότι δεν τίθεται θέμα υποχρεωτικότητας. Από την πλευρά της η διοίκηση επιμένει ότι η εξέταση αντισωμάτων είναι υποχρεωτική και πως έχει γίνει από πολλούς υγειονομικούς στο παρελθόν και μάλιστα από τον προηγούμενο Φεβρουάριο ενώ οι συγκεκριμένοι, οι οποίοι ειδοποιήθηκαν εγγράφως, δεν έχουν προσέλθει στα εργαστήρια και δεν μπορούσαν με άλλο τρόπο να ειδοποιηθούν.

Οι 10 υγειονομικοί, υποστηρίζουν ότι ουδέποτε είχαν κάποια ειδοποίηση ενώ καθημερινά βρίσκονται στο πόστο τους στο νοσοκομείο. Κκάποιοι έχουν ήδη αποφασίσει να προχωρήσουν στην συγκεκριμένη εξέταση προκειμένου να διαλυθούν οι όποιες αμφιβολίες, καθώς πολλοί είναι αυτοί που το συνδέουν με τις έρευνες που έχουν ξεκινήσει για τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με εγκύκλιο του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα σε επιτόπια έρευνα στα εμβολιαστικά κέντρα της περιφέρειάς τους, θα προχωρούν εισαγγελείς για το θέμα των πλαστών πιστοποιητικών. Ο αντιπρόεδρος του ιατρικού συλλόγου και υπεύθυνος του μέγκα εμβολιαστικού κέντρου της Κέρκυρας Α. Σπύρου, επεσήμανε ότι η έρευνα πρέπει να προχωρήσει και στην Κέρκυρα και ίσως να ξεκινήσει από την ερχόμενη εβδομάδα ενώ καταγγέλλει τις συγκεκριμένες πρακτικές από συναδέλφους του γιατρούς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος