Κέρκυρα: Τα προβλήματα των Επαγγελματιών σε συνάντηση στο Επιμελητήριο

Στο πλαίσιο των δράσεων για τις «Επιχειρηματικές ευκαιρίες ανάπτυξης και δικτύωσης των επιχειρήσεων του τόπου μας», που διοργάνωσε το Επιμελητήριο, το πρωί του Σαββάτου πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας με την Ένωση Εστίασης Κέρκυρας και άλλους φορείς, με βασικό θέμα τα προβλήματα που απασχολούν τον κλάδο.

Παρόντες ήταν ο πρόεδρος της ΓΕΣΕΒΕ, Γ. Καββαθάς, ο πρόεδρος του  Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γ. Χατζηθεοδοσίου, ο πρόεδρος και στελέχη του Επιμελητηρίου της Κέρκυρας, η Ένωση Εστίασης και εκπρόσωποι άλλων επαγγελματικών κλάδων.

Κέρκυρα: Τα προβλήματα των Επαγγελματιών σε συνάντηση στο Επιμελητήριο

Αναφερόμενος στις αλλαγές στην εστίαση με χώρους για εμβολιασμένους και μη, ο κ. Καββαθάς επiσήμανε ότι  “δεν πρέπει να εργαλειοποιούνται κλάδοι της οικονομίας από την κυβέρνηση, προκειμένου να ασκηθούν πιέσεις στον πληθυσμό να εμβολιαστεί”, και έκανε λόγο για “σημαντική αύξηση κόστους για τις επιχειρήσεις, καθώς θα πρέπει να προσλάβουν επιπλέον προσωπικό για τον έλεγχο των πελατών τους”.  Ο κ. Καββαθάς είπε ακόμη, ότι λογικό είναι όλοι οι εργαζόμενοι στην παροχή υπηρεσίας να είναι εμβολιασμένοι, αλλά ο έλεγχος αυτός δεν μπορεί να γίνεται από τους επιχειρηματίες.

Μεγάλα και δύσκολα τα προβλήματα των επαγγελματιών

Ο πρόεδρος της ΓΕΣΕΒΕ αναφέρθηκε επίσης στα προβλήματα των επιχειρηματιών, τα οποία χαρακτήρισε “μεγάλα και δύσκολα με τη χώρα να βρίσκεται στην διαδικασία επανεκκίνησης της οικονομίας”. Μάλιστα τόνισε με έμφαση, ότι το μόνο όπλο που έχουμε στη διάθεση μας για να αντιμετωπίσουμε τον κορονοϊό και να συμβάλουμε στην οικονομική ανάταξη της χώρας, είναι ο εμβολιασμός”.

Κέρκυρα: Τα προβλήματα των Επαγγελματιών σε συνάντηση στο Επιμελητήριο

Γ. Χατζηθεοδοσίου: Κούρεμα του ιδιωτικού χρέους

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, σημείωσε ότι βασικός στόχος είναι να συνεχιστεί η προσπάθεια ούτως ώστε, «το φθινόπωρο να υπάρξει το κούρεμα του ιδιωτικού χρέους, που αποτελεί τη μόνη ελπίδα επιβίωσης των μικρομεσαίων”.

Επίσης το Επιμελητήριο αναμένεται να συναντηθεί  άμεσα με τον Υπουργό Τουρισμού αλλά και τους εκπροσώπους της κρουαζιέρας, προκειμένου να αλλάξει άμεσα η διαχείριση των τουριστών στους προορισμούς όπως η Κέρκυρα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος