Κέρκυρα: Σύσκεψη τουριστικών φορέων με την Σ. Ζαχαράκη

Τηλεδιάσκεψη με την Υφυπουργό Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη, πραγματοποιήθηκε σήμερα (08/06/2021) με αφορμή την επανεκκίνηση του Τουρισμού.

Στην συζήτηση με την Υφυπουργό συμμετείχαν o βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας, η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα-Τσαγακροπούλου, οι δήμαρχοι των τεσσάρων δήμων, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Κεντρικής Κέρκυρας,  ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κέρκυρας, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων, ο Α΄ Αντιπρόεδρος της AOCTA, ο Διευθυντής του ΙΕΚ Κέρκυρας καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου Τουρισμού.

Από την πλευρά των τουριστικών φορέων διατυπώθηκε η έντονη ανησυχία για την τουριστική σεζόν, μετά και την απόφαση της Μεγάλης Βρετανίας να μην εντάξει τη χώρα μας στην πράσινη ζώνη, με συνέπεια να καταγράφονται ακυρώσεις και ελάχιστες κρατήσεις. 

Καμπάνια απο την ΠΙΝ για τον εμβολιασμό 

Στην ανάγκη του καθολικού εμβολιασμού του πληθυσμού εστίασαν και οι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, με την Περιφερειάρχη να ανακοινώνει την προετοιμασία σχετικής καμπάνιας σε συνεργασία με τους τουριστικούς φορείς. Παράλληλα, σε συνεργασία με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο θα λειτουργήσουν προγράμματα εκπαίδευσης που αφορούν στην εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων. 

Στήριξη του τουρισμού ζήτησαν οι δήμαρχοι

Οι Δήμαρχοι ζήτησαν τη συμβολή του Υπουργείου Τουρισμού και της Κυβέρνησης, προκειμένου να ξεπεραστούν χρόνια προβλήματα, όπως είναι οι υποδομές, η ύδρευση κ.α., προκειμένου η Κέρκυρα να αναβαθμιστεί περαιτέρω και να γίνει ένας ακόμα πιο ελκυστικός τουριστικός προορισμός. 

Η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων αναφέρθηκε εκτενώς στην προσπάθεια ενημέρωσης των πολιτών για την ανάγκη εμβολιασμού και ενημέρωσε για τη διαδημοτική συνεργασία διαδικτυακής προβολής της Κέρκυρας. 

Προσπάθεια να γίνει ασφαλής προορισμός η Ελλάδα

Η κα Ζαχαράκη εξήγησε ότι τόσο η Κυβέρνηση όσο και το Υπουργείο Τουρισμού εργάζονται εντατικά ώστε να μεταφέρουν το μήνυμα ότι η Ελλάδα είναι ένας υγειονομικά ασφαλής τουριστικός προορισμός, δίνοντας στους συνομιλητές στοιχεία για την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα αλλά και την πρόοδο των εμβολιασμών. Τόνισε την απόλυτη ανάγκη εμβολιασμού της κοινότητας, προκειμένου οι επισκέπτες να νιώσουν ασφαλείς.

Συνεχίζεται η λειτουργία του ΙΕΚ τουρισμού – Αναβαθμίζεται η σχολή ξεναγών

Σε ότι αφορά στο ΙΕΚ Κέρκυρας, η κα Ζαχαράκη δήλωσε κατηγορηματικά ότι θα συνεχίσει να λειτουργεί και παρουσίασε τις ενέργειες του Υπουργείου Τουρισμού προκειμένου να καλυφθούν τα κενά που υπάρχουν σε διοικητικό προσωπικό. Επιπλέον, έχουν ήδη προωθηθεί προς το Υπουργείο Εσωτερικών οι ανάγκες του ΙΕΚ Κέρκυρας για την επόμενη ακαδημαϊκή χρονιά, ενώ προωθείται και διάταξη στη Βουλή, έτσι ώστε να υπάρξει λύση και για το χρονικό διάστημα που μεσολαβεί. 

Η Υφυπουργός Τουρισμού προέβη επιπλέον σε δύο σημαντικές ανακοινώσεις που αφορούν στην τουριστική εκπαίδευση, αφού μετά από 11 χρόνια εκσυγχρονίστηκε η ΚΥΑ για την Πρακτική Άσκηση των σπουδαστών των ΙΕΚ. Έτσι οι καταρτιζόμενοι θα μπορούν να κάνουν την πρακτική τους σε 10 νέες κατηγορίες επιχειρήσεων, αλλά και σε άλλα κράτη μέλη της ΕΕ, αποκτώντας επιπρόσθετη εμπειρία.

Επιπλέον, η Υφυπουργός ανακοίνωσε ότι μόνο για την Κέρκυρα επεκτείνεται η δυνατότητα μετεκπαίδευσης και στη Βόρεια και Νότια Κέρκυρα. Υπογράμμισε ότι σε κανένα άλλο νησί η μετεκπαίδευση δεν πραγματοποιείται στο σύνολο του νησιού, αλλά σε συγκεκριμένη πόλη.

Η κα Ζαχαράκη αναφέρθηκε και στην Σχολή Ξεναγών, όπου προωθούνται ενέργειες για την περαιτέρω αναβάθμισή της και την δια ζώσης λειτουργία των Τμημάτων.

Χρηματοδότηση εναλλακτικών μορφών τουρισμού

Τέλος, η κα Ζαχαράκη αναφέρθηκε στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, το οποίο συμπεριλαμβάνει πόρους για την ανάδειξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού, όπως είναι ο γαστρονομικός, ο θρησκευτικός, ο καταδυτικός, ο τουρισμός ευεξίας κ.α. Παράλληλα, από τον Δεκέμβριο του 2021 θα ξεκινήσει πρόγραμμα εξ αποστάσεως μετεκπαίδευσης 20.000 ανέργων σε τουριστικά επαγγέλματα, με αμοιβή 700 Ευρώ.

Όπως ανακοίνωσε ο βουλευτής της ΝΔ Στ. Γκίκας, το δεύτερο 10ήμερο του Ιουλίου η κα Ζαχαράκη θα επισκεφθεί την Κέρκυρα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος