Κέρκυρα: Σύσκεψη για την παράταση της μουσικής – Διαφωνούν οι μόνιμοι κάτοικοι

Πάνω από τρεις ώρες διήρκεσε η συνάντηση που είχε χθες η δήμαρχος κεντρικής Κέρκυρας με τους επαγγελματίες και τους κατοίκους της παλιάς πόλης σχετικά με το θέμα της επέκτασης του ωραρίου μουσικής εντός του ιστορικού κέντρου.

Εδώ και δυο εβδομάδες περίπου η αστυνομία εφαρμόζει την διάταξη, που προβλέπει η μουσική να σταματάει στις 11 το βράδυ, γεγονός που έχει προκαλέσεις ποικίλες αντιδράσεις. Από την μια πλευρά οι επιχειρηματίες ζητούν την παράταση του ωραρίου μουσικής ενώ οι μόνιμοι κάτοικοι απαιτούν την αυστηρή εφαρμογή της αστυνομικής διάταξης για το ιστορικό κέντρο της πόλης, καθώς όπως επισημαίνουν, έχει επέλθει ηρεμία στην περιοχή ενώ δεν έχει μειωθεί η κίνηση στα καταστήματα.

Οι επιχειρηματίες από την πλευρά τους προτείνουν  η μουσική να κλείνει στις 12 και μισή τις καθημερινές και τη μία και μισή τα Σαββατοκύριακο και τις αργίες.

Να σημειωθεί ότι το 2012 είχε εκδοθεί κανονιστική απόφαση από το δημοτικό συμβούλιο Κέρκυρας, όπου προβλέπονταν η παράταση λειτουργίας μουσικής τη θερινή περίοδο, εξαιρώντας όμως τα καταστήματα της παλιάς πόλης της Κέρκυρας.

Την τελική απόφαση θα πάρει το δημοτικό συμβούλιο κεντρικής Κέρκυρας, ενώ θα προηγηθεί η απόφαση της επιτροπής ποιότητας ζωής.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος