Κέρκυρα: Συνεδρίασε μετά από 6 χρόνια η Ε.Π. του φορέα διαχείρισης παλιάς πόλης

Συνεδρίασε  χθες υπό την προεδρία της Δημάρχου, Μερόπης Υδραίου,  στην αίθουσα του Μον Ρεπό,  η Επιτροπή  Παρακολούθησης για την διαχείριση  της Παλαιάς Πόλης  της Κέρκυρας ( 2022 – 2032), με θέματα: «Ενημέρωση  σχετικά με τους βασικούς άξονες του αναθεωρημένου  Σχεδίου  Διαχείρισης  για την Παλαιά πόλη  και  προγραμματισμός Δράσεων». 

Συζητήθηκε το  θέμα της πυροπροστασίας σε εγκαταλελειμμένα κτίρια του Δήμου, στην Πόλη και στην περιφέρεια. Το 90% αυτών των κτιρίων είναι ιδιωτικά  και όπως ανέφερε η Δήμαρχος χρειάζεται να υπάρξουν κάποιες πρωτοβουλίες ώστε να δοθούν κίνητρα στους ιδιοκτήτες να τα επισκευάσουν.   Επίσης συζητήθηκαν   θέματα διαχείρισης του τουριστικού προϊόντος.

Αναφέρθηκε  ακόμη,  η προγραμματική σύμβαση που έχει υπογραφεί  μεταξύ Δήμου, ΤΕΕ και Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων, για τη διενέργεια προσεισμικού ελέγχου σε σχολικά κτήρια.

Τέλος αποφασίστηκε  να γίνει σε σύντομο χρονικό διάστημα μια νέα συνεδρίαση  της Επιτροπής Παρακολούθησης και με τη συμμετοχή των αρμόδιων διευθύνσεων του Υπουργείου Πολιτισμού , που χθες για τεχνικούς λόγους δεν μπορούσαν να συμμετάσχουν. Να σημειώσουμε ότι η επιτροπή έχει να συνεδριάσει από το 2017.  

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος