Κέρκυρα: Συνεχίζεται η αντιπαράθεση για τον Περιφερειακό ΦΟΣΔΑ

Με ψήφους 12 ΥΠΕΡ και 2 ΚΑΤΑ , το ΔΣ της ΠΕΔΙΝ έκανε δεκτό το ψήφισμα που κατέθεσε ο Μάκης Φόρτες από την Κεφαλονιά και ο Κώστας Δρακονταειδής από τη Λευκάδα καταδικάζοντας αντίστοιχο ψήφισμα του ΦΟΣΔΑ Ιονίων Νήσων σε σχέση με τις διαδικασίες ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων στα Ιόνια Νησιά. Εναντίον του ψηφίσματος στάθηκε ο δήμαρχος της Ζακύνθου Ν. Αρετάκης και ο δημοτικός σύμβουλος Δ. Τρούσας.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΦΟΣΔΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
Μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση του ο ΦΟΣΔΑ αναφέρει ότι: “Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΦοΔΣΑ Ιονίων Νήσων καταδικάζουν κάθε σκόπιμη ενέργεια αιρετών στελεχών της τοπικής αυτοδιοίκησης που μοναδικό σκοπό έχουν την καθυστέρηση των διαδικασιών του έργου του ΦοΔΣΑ και ιδιαίτερα της προκήρυξης κρίσιμων έργων για την επίλυση χρόνιων προβλημάτων και επιτακτικών αναγκών των τοπικών κοινωνιών των νησιών μας.
Με την επίκληση δήθεν διοικητικών αστοχιών και νομικού πλαισίου που δεν αντιστοιχεί στον εν λόγω ΦοΔΣΑ έναντι της πολιτικής δέσμευσης της λειτουργικής αποτελεσματικότητας που απαιτεί η αντιμετώπιση των μείζονων προβλημάτων, «αυτόκλητοι σωτήρες της νομιμότητας» προσπαθούν να προκαλέσουν καθυστερήσεις και εμπλοκές με μοναδικό σκοπό την δημιουργία εντυπώσεων, αδιαφορώντας για το συμφέρον των πολιτών.” Η ανακοίνωση υπογράφεται από τους : Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου, Σπύρος Ιωάννου, Κατερίνα Μοθωναίου, Κώστας Λέσσης και ο Νικήτας Αρετάκης.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΕΔΙΝ
Η ΠΕΔΙΝ θεωρεί  “ως πολιτικά απαράδεκτη και καταδικαστέα την ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής όπως επιχείρησε καταρχήν η Περιφερειακή Αρχή στη συνεδρίαση του ΔΣ του ΦΟΔΣΑ στις 10ης Μαΐου και στη συνέχεια επιδιώκει με το περιεχόμενο της σημερινής ανακοίνωση και τις απειλές που εκτοξεύονται.
Θεωρεί ότι η προσφυγή συναδέλφων αιρετών κατά των έκνομων ενεργειών που έγιναν στη συγκρότηση και λειτουργία του Διαβαθμιδικού ΦΟΔΣΑ Ιονίων Νήσων, ήταν στα πλαίσια υπεράσπισης των αποφάσεων της ισχύουσας νομοθεσίας.
Θεωρεί ότι η σημερινή ανακοίνωση – «απόφαση» των 5 μελών του Δ.Σ. του ΦΟΔΣΑ, έρχεται να επιβεβαιώσει ότι οι θέσεις της Περιφερειακής αρχής στρέφονται κατά των αρμοδιοτήτων των Δήμων στη διαχείριση των απορριμμάτων.
Θεωρεί ότι η προσπάθεια της Περιφερειακής Αρχής να φιμώσει και να εκφοβίσει κάθε φωνή που αντιστέκεται στις επιδιώξεις της στρέφεται ευθέως εναντίον της νομιμότητας, απαξιώνοντας τους αιρετούς των Ιονίων Νήσων, αλλά και την ίδια την ΠΕΔΙΝ.
Θεωρεί , τέλος, ότι η σημερινή ανακοίνωση – «απόφαση» των 5 μελών του Δ.Σ. του ΦΟΔΣΑ αποτελεί μια ενέργεια που σημαδεύει αρνητικά την Τοπική Αυτοδιοίκηση και την ιστορία των Επτανήσων “,καταλήγει το ψήφισμα της ΠΕΔΙΝ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος