Κέρκυρα – Σύνδεσμος Τουριστικών Πρακτόρων: Ξεκίνησαν τα τσάρτερ αλλά το νησί δεν είναι έτοιμο να δεχθεί τουρίστες

Την Κυριακή 26 Μαρτίου ανοιξε η τουριστική περίοδος με 10 πτήσεις που έφθασαν μεταφέροντας περισσότερους από 1.000 επιβάτες.

Η υποδοχή τους έγινε μετά μουσικής και κερασμάτων, ωστόσο η εικόνα της Κέρκυρας δείχνει ότι το νησί δεν είναι προετοιμασμένο για την έναρξη της τουριστικής περιόδου τόσο νωρίς. Μιλώντας στην ΕΡΤ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ο πρόεδρος του Συνδέσμου τουριστικών πρακτόρων Σπύρος Χαλικιόπουλος τονίζει ότι πολλές φορές έχουν ενημερώσει τους Δήμους και την Περιφέρεια για τα προβλήματα στους δρόμους, τους καθαρισμούς των παραλιών, τα περιφερειακά πάρκινγκ της πόλης που μένουν στα λόγια αλλά και γενικότερα την κακή εικόνα του νησιού. Δυστυχώς όπως είπε λαμβάνουν μόνο υποσχέσεις και στην πράξη η εικόνα είναι αυτή που βλέπουμε όλοι. Οι ρυθμοί της τοπικής αυτοδιοίκησης δείχνουν οτι όλες οι υπηρεσίες θεωρούν τουριστικό ορόσημο το Πάσχα . Οι προσπάθειες για επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου ακυρώνονται στην πράξη. Οι επαγγελματίες κατά τόπους διαμαρτύρονται για την κατάσταση. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, ανέφερε ο κος Χαλικιόπουλος είναι οι επαγγελματίες της περιοχής του Σιδαρίου όπου κρούουν συνεχώς τον κώδωνα του κινδύνου για τις διαβρώσεις στο canal d’ amour.

ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Από την πλευρά του ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας ξεκίνησε η διαδικασία εκμίσθωσης των παραλιών . Από σήμερα οι δικαιούχοι που διαθέτουν όμορη επιχείρηση με την παραλία μπορούν να καταθέτουν τις αιτήσεις τους ώστε μέχρι το τέλος Απριλίου να δοθούν σε αυτούς τα τμήματα των παραλιών που γειτνιάζουν με την επιχείρηση τους. Αμέσως μετά η Επιτροπή Ποιότητας ζωής θα εξετάσει πόσες παραλίες θα απομείνουν ελεύθερες τις οποίες θα νοικιάσει με την διαδικασία της δημοπρασίας. Πάντως ο καθορισμός της τιμής ανά τετραγωνικό μέτρο θα γίνει σήμερα από την Οικονομική Επιτροπή η οποία συνεδριάζει στη 1.00 το μεσημέρι.  

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος