Κέρκυρα: Συναυλία κρατουμένων, σωφρονιστικών, δικηγόρων και καθηγητών του σχολείου β’ ευκαιρίας των φυλακών

«Λίγες Μείνανε…» είναι ο τίτλος της εκδήλωσης-συναυλίας που διοργανώνει το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας των Φυλακών Κέρκυρας και ο «Πολιτιστικός Σύλλογος-Φίλοι Σχολείου Φυλακών Κέρκυρας», την Τετάρτη 22 Ιουνίου στις 21.30 στο Παλαιό Φρούριο της Κέρκυρας. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Πρόκειται για μια ιδιαίτερη συναυλία, στην οποία θα παρουσιαστούν στο κοινό 12 τραγούδια, που αντλούν τη θεματολογία τους από το μάθημα του Κοινωνικού Γραμματισμού, όπως διδάχθηκε στους μαθητές-κρατούμενους τα τελευταία τρία χρόνια, σχετική με την επανακοινωνικοποίηση και το σωφρονισμό. Τα τραγούδια θα παρουσιάσουν, οι εμπλεκόμενοι στη διαδικασία του μαθήματος Κοινωνικού Γραμματισμού, κρατούμενοι, διδάσκοντες, σωφρονιστικοί υπάλληλοι και υπάλληλοι της εξωτερικής φρουράς και η δράση εντάσσεται στο πλαίσιο της βελτίωσης των σχέσεων κρατουμένων και υπαλλήλων του καταστήματος κράτησης. Ταυτόχρονα ενισχύει το στόχο του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Κέρκυρας, που αποσκοπεί στην κοινωνική ενσωμάτωση των κρατουμένων μετά την αποφυλάκισή τους, καθώς τους δίνει τη δυνατότητα να οραματιστούν τη ζωή τους με μια άλλη ποιότητα, έξω από το έγκλημα και την παραβατικότητα. Η μουσική εκδήλωση διοργανώνεται με ειδική άδεια της Εισαγγελίας, καθώς και τη στήριξη της Διεύθυνσης και του προσωπικού των Φυλακών.
Σήμερα έδωσαν συνέντευξη τύπου η πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου-Φίλοι Σχολείου Φυλακών Κέρκυρας Κατίνα Βλάχου, η νομικός Καλλιόπη Δημητρούλη, που έχει μακρά πορεία σε θέματα σχολείων σε φυλακές, επιμόρφωσης σωφρονιστικών υπαλλήλων και θεσμοθέτησης ειδικής σχολής στην Ελλάδα, κατά τα πρότυπα άλλων Ευρωπαϊκών χωρών, ο διευθυντής του σχολείου δεύτερης ευκαιρίας Κ. Κωλέσσης και ο σωφρονιστικός υπάλληλος Σ. Χονδρογιάννης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος