Κέρκυρα: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το Βίδο

Κέρκυρα: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το ΒίδοΣυγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σήμερα (6/6) τα μέλη της δημοτικής παράταξης «Εκκίνηση», με αφορμή την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου να μην λειτουργήσουν και φέτος οι  κατασκηνώσεις ενώ γίνεται λόγος και για «την εσκεμένη απαξίωση του νησιού που έχει ως απώτερο σκοπό την παραχώρηση της χρήσης του σε μεγάλες ιδιωτικές πρωτοβουλίες».

«Το Βίδο, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τα καλοκαίρια των Κερκυραίων και κυρίως της νεολαίας. Είναι χώρος ιστορικής μνήμης και μοναδικού φυσικού κάλλους.  Δυστυχώς, τα τελευταία χρόνια οι Δημοτικές αρχές (και οι εντεταλμένοι δημοτικοί σύμβουλοι για το Βίδο) απαξιώνουν τον χαρακτήρα του νησιού και λόγω δικών τους αδυναμιών χάνονται αλλεπάλληλες κατασκηνωτικές χρονιές, ενώ η μεταφορά στο νησί γίνεται χρόνο με τον χρόνο όλο και πιο δύσκολη.

Η δημοτική αρχή, άλλωστε,  μας έχει δείξει με τον πιο καθαρό τρόπο ότι συντάσσεται πλήρως με τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα και ακολουθεί με ευλάβεια και με όρους υποτέλειας τους επιχειρηματικούς σχεδιασμούς του IKOS, αδιαφορώντας πλήρως για τους δημότες και τη νεολαία (όπως έγινε με τον Ερημίτη, το Club Med κλπ).»

Η διαμαρτυρία έγινε στο σημείο αναχώρησης του δημοτικού καϊκιού, στη Σπηλιά.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος