Κέρκυρα: Στους κορυφαίους επιστήμονες του Stanford η αντιπρύτανης του Ιονίου Πανεπιστημίου Α. Καμπάση

Στη λίστα του Πανεπιστημίου του Stanford των ΗΠΑ που περιλαμβάνει το κορυφαίο 2% των ερευνητών όλου του κόσμου, συμπεριλήφθηκε η Αντιπρύτανης ακαδημαϊκών υποθέσεων, διεθνών σχέσεων και εξωστρέφειας του Ιονίου Πανεπιστημίου και Καθηγήτρια του Τμήματος Περιβάλλοντος Αικατερίνη Καμπάση.

Η ανάλυση εκπονήθηκε από ομάδα ειδικών του Stanford University υπό τον Καθηγητή John Ioannidis και διεξήχθη με βάση αριθμό δεικτών με επίκεντρο τον αντίκτυπο του δημοσιευμένου έργου τους για το 2021 και του συνολικού τους έργου.

Η εν λόγω λίστα προσδιορίζει τους κορυφαίους μελετητές στους τομείς της ειδικότητάς τους, ενώ η επιλογή των μελετητών γίνεται βάσει των αναφορών που γίνονται στις δημοσιεύσεις τους από άλλους συγγραφείς σε όλο τον κόσμο.

Η κα Καμπάση μιλώντας στην ΕΡΤ Κέρκυρας εμφανίστηκε υπερήφανη για την σημαντική όπως είπε, διάκριση για την ίδια και το Ιόνιο Πανεπιστήμιο και υπογράμμισε ότι “η χώρα μας διαθέτει αξιόλογους ερευνητές, που όμως δεν στηρίζονται όσο θα έπρεπε από το κράτος.”

Η Αικ. Καμπάση είχε επίσης καταλάβει την πρώτη θέση πριν από δύο χρόνια στην Microsoft Academic στο πεδίο της αξιολόγησης ιστοσελίδων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος