Κέρκυρα: Στον ανακριτή 8 κάτοικοι Λευκίμμης για τα γεγονότα του 2018

Σε απολογία καλούνται, στις 25 και 26 Αυγούστου 2021, από τον τακτικό ανακριτή 8 Λευκιμμιώτες για τα γεγονότα του 2018. Πρόκειται για το αδίκημα του εμπρησμού στο ΧΥΤΑ Νότιας Κέρκυρας και τα γεγονότα που αποτέλεσαν την αφορμή για να έρθουν τα ΜΑΤ στη Λευκίμμη εκείνη την περίοδο.

Την πλήρη συμπαράσταση του και πολιτικά και πρακτικά δηλώνει ο Δήμαρχος Νότιας Κέρκυρας Κώστας Λέσσης ο οποίος ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ σήμερα, ότι ο Δήμος θα καλύψει τα δικαστικά έξοδα με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής.
Το θέμα αυτό πρέπει να λήξει και “η δικαστική έρευνα ελπίζουμε να μην δημιουργήσει νέα αναστάτωση της κοινωνίας”, αναφέρει στην ανακοίνωση του και τονίζει ότι “πριν τρία χρόνια η τοπική κοινωνία της Νότιας Κέρκυρας δοκιμάστηκε από την προσπάθεια εφαρμογής της τότε πολιτικής πρόθεσης να λειτουργήσει ως ΧΥΤΥ η εγκατάσταση διαχείρισης απορριμμάτων στα Μεσοράχια της Λευκίμμης. Από τότε πέρασε αρκετός καιρός και με τους αγώνες του Λαού της Νότιας Κέρκυρας η πολιτική βούληση άλλαξε. Έτσι, σήμερα εξασφαλίσαμε την πολιτική δέσμευση ότι ο χώρος που πλήγωσε τον τόπο δεν θα λειτουργήσει ως ΧΥΤΥ και τα δεματοποιημένα υπολείμματα θα απομακρυνθούν για ταφή σε νόμιμο ΧΥΤΑ εκτός Κέρκυρας.

Οι δικαστικές περιπέτειες των Λευκιμμιωτών δεν τελειώνουν παρά τη διαφοροποίηση της πολιτικής σε ότι αφορά τη χρήση του ΧΥΤΑ σημειώνει ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Νίκος Γκούσης και τονίζει ότι πλέον υπάρχουν επίσημες δηλώσεις ότι ο ΧΥΤΑ είναι παράνομος και όχι οι πολίτες. Επίσης τονίζει ότι πολλές φορές οι διώξεις είναι υπερβολικές και δεν είναι τυχαίο ότι συνήθως βασίζονται σε μια μόνο μαρτυρία.

Ο Γιάννης Πανδής τονίζει ότι τώρα πρόκειται για 8 άτομα αλλά ακολουθούν κι άλλοι που είτε καλούνται από τον τακτικό ανακριτή είτε πρέπει να παραστούν στο ακροατήριο. Ήδη ο κος Πανδής δήλωσε ότι ήταν ενημερωμένος για την απόφαση της κάλυψης των δικαστικών εξόδων από το Δήμο Νότιας Κέρκυρας με πρωτοβουλία της Δημοτικής αρχής αλλά σημειώνει ότι αυτά τα χρήματα δεν επαρκούν και ο σύλλογος Αλεύχιμον καλεί και πάλι σε συγκέντρωση χρημάτων από τους πολίτες. “θα πάρουμε σύνταξη με αυτό το θέμα” ανέφερε χαριτολογώντας ο κος Πανδής , υπογραμμίζοντας ότι η ταλαιπωρία των Λευκιμμιωτών δεν θα τελειώσει σύντομα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος