Κέρκυρα: Στο Περιφερειακό Συμβούλιο το Σ.Μ.Α. της Β. Κέρκυρας

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την αίθουσα της Π.Ε. Κέρκυρας όπου συνεδρίαζε το περιφερειακό συμβούλιο Ιονίων Νήσων πραγματοποίησαν σήμερα (25/5) το πρωί οι κάτοικοι Ραχτάδων, Αρμενάδων, Δάφνης, Μεσαριάς, Βελονάδων και Αγίου Αθανασίου που αντιδρούν στην δημιουργία Σ.Μ.Α. στην περιοχή τους.

Το θέμα έφερε προς συζήτηση στο Σώμα η επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Αλεξ. Μπαλού, η οποία  επεσήμανε ότι «βρισκόμαστε μπροστά σε ένα περιβαλλοντικό έγκλημα». Όπως υπογράμμισε χαρακτηριστικά «δίπλα στο χώρο που ο ιδιώτης έχει επιλέξει να δημιουργηθεί το Σημείο Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων υπάρχουν κατοικίες και γεωτρήσεις που υδροδοτούν τα γύρω χωριά. Παράλληλα τόνισε πως «είναι ορατός ο κίνδυνος μόλυνσης του υδροφόρου ορίζοντα και υποβάθμισης του περιβάλλοντος» και ζήτησε να ανακληθεί η εν λόγω απόφαση.

Στην συνεδρίαση τοποθετήθηκαν και οι πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων ζητώντας από την περιφέρεια να τους βοηθήσει στον αγώνα για την διάσωση της περιοχής τους, υπογραμμίζοντας με έμφαση ότι θα αγωνιστούν για να αποτρέψουν τη δημιουργία ΣΜΑ με κάθε μέσο.

Στη συνεδρίαση παρευρέθηκε και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αυλωνίτης, ο οποίος και ανέφερε ότι «ενώ η επιστημονική μελέτη του δήμου προτείνει επτά θέσεις στην ευρύτερη περιοχή, ο ιδιώτης επιλέγει μια άλλη, την οποία οι αρμόδιοι υπάλληλοι του δήμου και της περιφέρειας δεν την έλεγξαν». «Πρέπει να ευαισθητοποιηθούμε όλοι, δήμος και περιφέρεια απέναντι στο περιβαλλοντικό αυτό έγκλημα», υπογράμμισε ο κος Αυλωνίτης, τονίζοντας ότι «ο νόμος δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τη θέληση της κοινωνίας».

Κέρκυρα: Στο Περιφερειακό Συμβούλιο το Σ.Μ.Α. της Β. Κέρκυρας

Οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης τάχθηκαν στο σύνολο τους κατά της αδειοδότησης, ενώ ο περιφερειάρχης πρότεινε την ερχόμενη Πέμπτη να πραγματοποιηθεί συνάντηση με το δήμαρχο Βόρειας Κέρκυρας παρουσία ειδικών επιστημόνων  και των επικεφαλής των παρατάξεων προκειμένου να δουν το χώρο από κοντά. 

«Δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε αλλά να λύσουμε προβλήματα,   να δούμε το χώρο και να τον ελέγξουμε ενώ δεσμευόμαστε ότι δεν θα προχωρήσει καμιά διαδικασία έως ότου πάρουμε συγκεκριμένες αποφάσεις και αν χρειαστεί θα συγκαλέσουμε έκτακτη συνεδρίαση του οργάνου».

Την πρόταση Τρεπεκλή στήριξαν εκτός από την πλειοψηφία και οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης εκτός από τη ΛΑΣΥ και την παράταξη «Μένουμε Ιόνιο» που επέμειναν στην ανάκληση της απόφασης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος