Κέρκυρα: Στο Π.Σ το θέμα των σχολικών μεταφορών

Το θέμα της καθυστέρησης στις σχολικές μεταφορές έθεσε  στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου η παράταξη της ΛΑΣΥ. Η επικεφαλής Αλ. Μπαλού επεσήμανε ότι δύο μήνες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς υπάρχουν παιδιά  που δεν μπορούν ακόμα να πάνε στο σχολείο, επιρρίπτοντας ευθύνες στην περιφερειακές και δημοτικές αρχές. Η κα Μπαλού έκανε λόγο για εμπαιγμό της περιφέρειας προς τους γονείς και τους μαθητές με υποσχέσεις που δεν τηρούνται ενώ δεν γίνεται καμιά προσπάθεια να διεκδικήσει από την κυβέρνηση να αναλάβει εκείνη την ευθύνη των μεταφορών. Όπως επεσήμανε χαρακτηριστικά “θα πρέπει να δημιουργηθεί ένας δημόσιος φορέας σχολικών μεταφορών που θα πληροί όλες τις προϋποθέσεις”.

Απαντώντας ο αντιπεριφερειάρχης Κώστας Ζορμπάς υπογράμμισε από τα 165 δρομολόγια της Κέρκυρας αυτή τη στιγμή εκτελούνται τα 128 ενώ 37 είναι άγονα, 31 λόγω έλλειψης ενδιαφέροντος και 6 γιατί δεν προσκόμισαν οι μεταφορείς τα απαιτούμενα δικαιολογητικά. Σύμφωνα με τον κο Ζορμπά την Παρασκευή η αρμόδια επιτροπή θα εξετάσει τις νέες αιτήσεις που κατατεθήκαν, σε δυο μέρες θα βγει ο τελικός πίνακας, θα πάει στην οικονομική επιτροπή και αμέσως μετά θα υπογραφούν οι νέες συμβάσεις. Επίσης ο κο Ζορμπάς ανακοίνωσε, ότι έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία για να καλυφθεί για τρία χρόνια το μεταφορικό έργο. Από την πλευρά της ΑΝΑΣΑ ο Θ. Γαλιατσάτος είπε, ότι “υπάρχουν  ευθύνες στον τρόπο που οι αρμόδιοι αντιμετώπισαν την μεταφορά των μαθητών και φέτος αλλά και τις προηγούμενες χρονιές”.

Είναι, όπως είπε, ένα σύνθετο πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπίζεται έγκαιρα, διαφώνησε με την πρόταση της ΛΑΣΥ για δημιουργία δημόσιου φορέα για την εκτέλεση του μεταφορικού έργου και τάχθηκε υπέρ της αντιμετώπισης του προβλήματος μέσω τριετών συμβάσεων.

Ο κος Σπύρου από την πλευρά του χαρακτήρισε το ζήτημα εξαιρετικά δύσκολο και συμφώνησε με τον κο Γαλιατσάτο ότι αυτή η αρμοδιότητα θα πρέπει να παραμείνει στην αυτοδιοίκηση. Πρότεινε μάλιστα η διαδικασία να γίνεται εγκαίρως και οργανωμένα για πάνω από ένα χρόνο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος