Κέρκυρα: Στην Επιτροπή νησιωτικότητας τα λιμενικά τέλη Ηγουμενίτσας (audio)

Στην Επιτροπή Νησιωτικότητας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων συζητήθηκε χθες το θέμα της νέας απόφασης του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας σχετικά με τα λιμενικά τέλη.

Κέρκυρα: Στην Επιτροπή νησιωτικότητας τα λιμενικά τέλη Ηγουμενίτσας (audio)Η απόφαση του ΟΛΗΓ επιβάλει σταθερό και όχι ποσοστιαίο τέλος σε όλες τις μορφές εισιτηρίων ανεξάρτητα αν αυτά είναι εκπτωτικά ή όχι.
Για το θέμα αυτό ο Πρόεδρος της Επιτροπής Νησιωτικότητας Σπύρος Γαλιατσάτος Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού & Νησιωτικής Πολιτικής, έστειλε επιστολή προς τον Πρόεδρο του Ο.Λ.ΗΓ Ανδρέα Νταή και κοινοποίηση στον Υπουργό Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτη Κουρουμπλή και στον Υφυπουργό του ίδιου Υπουργείου Νεκτάριο Σαντορινιό, με αίτημα την επαναφορά του υπολογισμού των λιμενικών τελών, της γραμμής Ηγουμενίτσα – Κέρκυρα, στο πρότερο καθεστώς.
Ο Πρόεδρος του Ο.Λ.ΗΓ απάντησε ζητώντας να παραβρεθεί τόσον σε συνεδρίαση της Επιτροπής Νησιωτικότητας, όσον και του Περιφερειακού Συμβουλίου της Π.Ι.Ν, για την πληρέστερη ενημέρωση.
Η νέα συνεδρίαση της Επιτροπής νησιωτικότητας θα οριστεί την επόμενη εβδομάδα.
Επίσης η Επιτροπή νησιωτικότητας της Περιφέρειαςα συζήτησε το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα Διαπόντια Νησιά, μετά την βλάβη που αντιμετωπίζει το πλοίο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ. Η Επιτροπή είναι σε συνεχή επαφή με την Πολιτική Ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου, όσο και τη Δ/νση Θαλασσίων Μεταφορών, για την εξεύρεση λύσης, κάτι που λόγω εποχής, αντιμετωπίζει πολλές δυσκολίες. Η πραγματικότητα όπως δήλωσε ο κος Γαλιατσάτος είναι δύσκολη διότι δεν έχει βρεθεί ακόμη πλοίο που θα αντικαταστήσει το ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ δεδομένου ότι όσα καράβια έχουν δηλωθεί ότι θα επιθυμούσαν έχουν προβλήματα με τα έγγραφά τους και κατα συνέπεια οι προσπάθειες μέχρι σήμερα έχουν αποβεί άκαρπες

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος