Κέρκυρα: Σταματάει η λειτουργία του σπιτιού του “Χαμόγελο του Παιδιού” στους Μαγουλάδες

Παύει μετά τις γιορτές η λειτουργία του σπιτιού του “Χαμόγελο του παιδιού” στις Μαγουλάδες, όπως ανακοίνωσε χθες στα παιδιά που φιλοξενούνται και στους εργαζόμενους ο Πρόεδρος του Συλλόγου Κώστας Γιαννόπουλος.

Μετατροπή της λειτουργίας

Σύμφωνα με τον ίδιο, στο σπίτι που φιλοξενεί 14 παιδιά και λειτουργεί στην περιοχή των Μαγουλάδων από το 2001, δεν είναι δυνατόν να γίνουν οι οικοδομικές παρεμβάσεις που θέτει στις απαραίτητες προϋποθέσεις το Υπουργείο Εργασίας, με αποτέλεσμα να χρειαστεί να αλλάξει η λειτουργία του σπιτιού και να μετατραπεί σε κέντρο ημερήσιας φροντίδας για τα παιδιά της ευρύτερης περιοχής.

Έχουμε το απαιτούμενο προσωπικό ελεγχόμαστε συνεχώς” σημείωσε ο Κ. Γιαννόπουλος, ο οποίος και ευχαρίστησε θερμά την τοπική κοινωνία, τους επιχειρηματίες, τον απλό κόσμο για την στήριξη που παρείχε όλα αυτά τα χρόνια αλλά και το δήμο βόρειας Κέρκυρας, στα όρια του οποίου βρίσκεται το σπίτι.

Φιάσκο σε βάρος των παιδιών

Παράλληλα ο πρόεδρος του συλλόγου «Το Χαμόγελο του παιδιού» έκανε λόγο για «φιάσκο του υπουργείου εργασίας σε βάρος των παιδιών, τα οποία υποχρεώνονται να αφήσουν το σπίτι που μεγάλωσαν και το περιβάλλον τους».

Ο κος Γιαννόπουλος επίσης επεσήμανε ότι ο Σύλλογος θέλει τον έλεγχο, θέλει την εποπτεία, “έχουμε δεχτεί πολλούς ελέγχους”, και σημείωσε πως, “μας δίνουν συγχαρητήρια για τη λειτουργία μας και πιστεύουμε ότι όλοι, ιδιωτικοί και δημόσιοι χώροι φιλοξενίας παιδιών θα πρέπει να δέχονται  εξαντλητικό έλεγχο εποπτείας σε βάθος”.

Να σημειωθεί ότι όλες οι υπόλοιπες δράσεις του Χαμόγελου παραμένουν, όπως είναι  η στήριξη οικογενειών ενώ δεν θα υπάρξουν απολύσεις εργαζομένων .

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος