Στα θρανία και οι αξιωματικοί της Π.Υ στην Κέρκυρα

Στα “θρανία” κάθονται για τρεις ημέρες οι αξιωματικοί της πυροσβεστικής υπηρεσίας στην Κέρκυρα, οι οποίοι συμμετέχουν σε επιμορφωτικό πρόγραμμα με αντικείμενο την κοινή εκπαίδευση όλων των στελεχών των σωμάτων ασφαλείας και των φορέων που εμπλέκονται στην αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών.

Το σεμινάριο πραγματοποιείται στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, στο πλαίσιο προετοιμασίας της αντιπυρικής περιόδου. Τα στελέχη της πυροσβεστικής της Κέρκυρας, από το βαθμό του Πυραγού και άνω, που επιμορφώνονται σταδιακά,  θα λειτουργήσουν ως «πυρήνες», οι οποίοι θα μεταφέρουν τις γνώσεις τους σε όλους τους φορείς και όλα τα στελέχη των σωμάτων ασφαλείας, όπου θα γίνουν αντίστοιχες κοινές εκπαιδεύσεις με την επιπλέον συμμετοχή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του ΔΕΔΔΗΕ. Στην τελική φάση του επιμορφωτικού προγράμματος θα πραγματοποιηθούν κοινές ασκήσεις στο πεδίο.

Τα θέματα που θα απασχολήσουν τη δεύτερη εβδομάδα του σεμιναρίου θα είναι μεταξύ άλλων η σημασία της συνεργασίας πυροσβεστικού σώματος και δασικής υπηρεσίας, οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στα δάση, η επίδραση των μετεωρολογικών συνθηκών στη συμπεριφορά των δασικών πυρκαγιών, τα δάση της Ελλάδας: Τα είδη, τα χαρακτηριστικά και η κατανομή τους.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος