Κέρκυρα: Σοβαρό το πρόβλημα σε μαστογράφο και μαγνητικό μετά τις παραιτήσεις ακτινολόγων από το νοσοκομείο λένε εργαζόμενοι και ΕΓΕΣΥΚ

Σοβαρά προβλήματα αναμένεται  να δημιουργηθούν στη λειτουργία του μαστογράφου και του μαγνητικού τομογράφου, μετά την παραίτηση δυο γιατρών από το ακτινολογικό τμήμα του νοσοκομείου, που ήταν ειδικευμένοι στην χρήση αυτών των μηχανημάτων.

Αυτό υποστήριξε μιλώντας στην ΕΡΤ Κέρκυρας ο πρόεδρος της ΕΓΕΣΥΚ Νίκος Πολύζος, ο οποίος επεσήμανε μεταξύ άλλων, ότι είναι ανάγκη να καλυφθούν όλες οι οργανικές θέσεις του νοσοκομείου, ακόμα και με επικουρικούς γιατρούς, προκειμένου να εξυπηρετούνται οι ανάγκες του νησιού. Σύμφωνα με τον κο Πολύζο μετά την παραίτηση των δυο ακτινολόγων ακολουθεί η άρνηση του επικουρικού γιατρού, που υπηρετεί στο ίδιο τμήμα, να ανανεώσει τη σύμβασή του, που λήγει στις 31 Δεκεμβρίου. Αυτό σημαίνει, ότι το τμήμα θα μείνει μόνο με δυο γιατρούς.

Ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο

Για νοσοκομείο, το οποίο βρίσκεται «υπό συνεχή αναστολή, όπως και η δημόσια υγεία στην Κέρκυρα» κάνει λόγο με ανακοίνωσή του το σωματείο εργαζομένων στο νοσοκομείο. Όπως επισημαίνουν «δημιουργείται πλέον σοβαρό πρόβλημα λειτουργίας σε όλες τις κλινικές και τμήματα του Νοσοκομείου, καθώς δεν θα μπορούν να λειτουργούν ο μαγνητικός τομογράφος, ο μαστογράφος, το τμήμα οστικής πυκνότητας, ο υπέρηχος, ο αξονικός.

Σύμφωνα με το σωματείο «είναι πλέον ορατός ο στόχος της ιδιωτικοποίησης, λόγω της απαξίωσης των υπηρεσιών του Νοσοκομείου  της Κέρκυρας και η μετατροπή του σε Κέντρο Υγείας».  Στο μεταξύ, συνάντηση με την αναπληρώτρια υπουργό υγείας Μ. Γκάγκα αναμένεται να έχει αργά σήμερα το μεσημέρι ο βουλευτής της ΝΔ, Στέφανος Γκίκας, ο οποίος θα θέσει το θέμα των νέων παραιτήσεων στο νοσηλευτικό ίδρυμα του νησιού.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος