Κέρκυρα: Σε αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα η Πυροσβεστική

Σε αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα βρίσκονται την περίοδο αυτή οι δυνάμεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν το όποιο περιστατικό πυρκαγιάς εκδηλωθεί στο νησί.

Το σχέδιο πυροπροστασίας βρίσκεται στην κορύφωση του με τις περιπολίες να γίνονται σε καθημερινή βάση από τη μια άκρη του νησιού στην άλλη ενώ έχει ξεκινήσει η πυροφύλαξη και έχει ενισχυθεί η υπηρεσία με το απαιτούμενο εποχικό προσωπικό.

Ενίσχυση της Π.Υ. και με οχήματα

Επίσης κάθε υπηρεσία έχει ήδη ενισχυθεί με ένα 4τονο πυροσβεστικό όχημα και αναμένεται να παραλάβουν και ένα ακόμη 10τονο όχημα. Παράλληλα έχουν ενεργοποιηθεί και οι εθελοντικές ομάδες που δρουν κάθε χρόνο σε διάφορες περιοχές του νησιού, συμβάλλοντας στην καλύτερη δυνατή πρόληψη σε συνεργασία με την πολιτική προστασία των δήμων και της Περιφέρειας.

Πολλές οι μικτές ζώνες στην Κέρκυρα   

Κέρκυρα: Σε αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα η ΠυροσβεστικήΟ περιφερειακός διοικητής της Π.Υ. στα Ιόνια Νησιά Δημ. Γεωργανάς μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ, επεσήμανε ότι οι ιδιαιτερότητες της Κέρκυρας είναι πολλές καθώς υπάρχουν αρκετές μικτές ζώνες με κατοικίες μέσα σε ελαιώνες και ανάμεσα σε ψηλά δέντρα, που πολλές φορές δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο το έργο των πυροσβεστών.

Μάλιστα κάλεσε όλους τους πολίτες να φροντίσουν έστω και τώρα, να καθαρίσουν τα οικόπεδα και τις αυλές τους, δημιουργώντας μια περίμετρο ασφαλείας περίπου 5 μέτρων από τα σπίτια τους.

Καθαρίζει δήμος και στέλνει το λογαριασμό στον ιδιοκτήτη

Όσον αφορά τα οικόπεδα που δεν έχουν φροντίσει οι ιδιοκτήτες τους να καθαριστούν και έχει προκύψει από την αυτοψία της Π.Υ. ότι είναι επικίνδυνα,  ο νόμος πλέον δίνει τη δυνατότητα παρέμβασης στο δήμο που στη συνέχεια χρεώνει το κόστος στον ιδιοκτήτη.

Επίσης ο κος Γεωργανάς επανέλαβε ότι κατά την διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να ανάβουμε φωτιά στην ύπαιθρο ούτε να κάνουμε εργασίες που μπορεί να δημιουργήσουν σπινθήρα, καθώς το 90% των πυρκαγιών, σύμφωνα με τα στατιστικά που έχει η Π.Υ. στη διάθεση της, οφείλεται σε ανθρώπινη αμέλεια.

Φωτιά τα πρόστιμα κατά την αντιπυρική περίοδο

Άλλωστε έχουν αυξηθεί κατά πολύ τα πρόστιμα που φτάνουν τα 400 ευρώ για φωτιά εντός οικοπεδικού χώρου και τα 500 ευρώ εκτός οικοπεδικού χώρου, σε αγροτικές ή γεωργικές εκτάσεις, ποσά που πολλαπλασιάζεται ανάλογα με τον δείκτη επικινδυνότητας που επικρατεί τη συγκεκριμένη  ημέρα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος