Κέρκυρα: Σε αντικατάσταση των λαμπτήρων προχωρά ο δήμος

Σε σταδιακή αντικατάσταση  του συνόλου των προϋφιστάμενων λαμπτήρων πυρακτώσεως με φωτιστικά στοιχεία και λαμπτήρες νέας τεχνολογίας, led, προχωρά ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων. Τα συνεργεία ηλεκτροφωτισμού του Δήμου ήδη έχουν πραγματοποιήσει παρεμβάσεις αλλαγής στο μεγαλύτερο μέρος της πόλης της Κέρκυρας και σύμφωνα με τον προγραμματισμό αντικατάσταση των φωτιστικών θα γίνει και στις κοινότητες του Δήμου.

Κέρκυρα: Σε αντικατάσταση των λαμπτήρων προχωρά ο δήμοςΣτόχος είναι η αντικατάσταση του συνόλου των παλαιών φωτιστικών και λαμπτήρων, ενώ με  τον εκσυγχρονισμό  του δικτύου, θα μειωθεί το ποσό που δαπανά ο δήμος για τον φωτισμό των δρόμων της πόλης και των χωριών. Πέραν όμως της  μείωσης του σημαντικού λειτουργικού κόστους για το φωτισμό και της συνακόλουθης εξοικονόμησης πόρων, μειώνεται και η ενεργειακή κατανάλωση. Παράλληλα, βελτιώνεται η ποιότητα του οδοφωτισμού και μειώνεται και το κόστος συντήρησης του δικτύου καθώς τα φωτιστικά led έχουν πολύ μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.

Σημειώνεται ότι δεν αντικαθίστανται οι λαμπτήρες αλλά συνολικά τα φωτιστικά στοιχεία. Προτεραιότητα δόθηκε αρχικά σε κεντρικούς δρόμους της πόλης όπου πολύ συχνά παρουσιάζονταν σημαντικά προβλήματα βραχυκυκλωμάτων λόγω παλαιότητας.

Ειδικότερα, αντικατάσταση φωτιστικών στοιχείων με led χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης, μεγαλύτερης διάρκειας και καλύτερης απόδοσης έχει πραγματοποιηθεί μέχρι στιγμής στις παρακάτω περιοχές και δρόμους:  Περιμετρικά σε όλη την περιοχή του Κανονίου, στις οδούς Αλκιβιάδου Δαρή, Μητροπολίτου Αθανασίου (εσωτερικός δρόμος Γαρίτσας), διασταύρωση Δεσύλλα, οδός Εθνικού Σταδίου (γήπεδο), οδός Κύπρου, οδός Μαρασλή, οδός Ζαμπέλη, δρόμος Τάφρου Φρουρίου ως Λαϊκή αγορά, οδό Μιλτιάδου Μαργαρίτη,  Λόφο Κογεβίνα, οδός Αλεξάνδρου Παναγούλη, οδός Ρήγα Φεραίου,κεντρικό δρόμο Ποταμού, οδός Σπύρου Περουλάκη στον Ποταμό, από Τρία Γεφύρια έως διασταύρωση Καμπανιόλου και έως διασταύρωση Κρητικού, Κομμένο (διασταύρωση απέναντι από το Μουσικό Γυμνάσιο ως το τέλος του δρόμου).

Η διαδικασία αντικατάστασης συνεχίζεται στις περιοχές Τρία Γεφύρια, Αθανασίου Πολίτη ως Μιλτιάδου Μαργαρίτη και Αιματολόγου Ηλία Πολίτη ως διασταύρωση Γκίκα ενώ στην επόμενη φάση θα τοποθετηθεί ανάλογος φωτισμός στα χωριά των δημοτικών ενοτήτων του Δήμου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος