Κέρκυρα: Σε αδράνεια το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ (ηχητικό)

Σοβαρά προβλήματα λειτουργίας αντιμετωπίζει το ΔΗΠΕΘΕ Κέρκυρας ύστερα από τη διάσπαση του ενιαίου Δήμου. Αυτή την περίοδο γίνεται προσπάθεια να ξεκαθαριστεί το καθεστώς που το διέπει μετά από το αίτημα αποχώρησης του Δήμου Νότιας Κέρκυρας και την καθυστέρηση, από το Δήμο Βόρειας Κέρκυρας, πληρωμής του ποσού που του αναλογεί λόγω της αντίστοιχης καθυστέρησης κατάρτισης του προϋπολογισμού του.
Αυτή την στιγμή, σύμφωνα με την αντιδήμαρχο και πρόεδρο του ΔΗΠΕΘΕ Παναγιώτα Τζάνε, το ΔΗΠΕΘΕ ίσα που καταφέρνει να πληρώσει τον ένα μόνιμο και τους δύο συμβασιούχους εργαζόμενους του. Στην πραγματικότητα δεν είναι δυνατόν να προχωρήσει σε καμία δράση.
“Εναγωνίως προσπαθούμε να ανοίξουμε το θέατρο Ρένα Βλαχοπούλου” τονίζει η κα Τζάνε με σκοπό να γίνουν τουλάχιστον κάποιες μετακλητές παραστάσεις από θιάσους της Αθήνας ή από τοπικούς συλλόγους.
Το πρόγραμμα πάντως για κινηματογραφικές βραδιές ακυρώνεται και κακώς ανακοινώθηκε, σημειώνει η πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ, διότι δεν υπάρχουν οι απαιτούμενες άδειες και δεν μπορεί νομικά να κοπούν εισιτήρια για κινηματογράφο.
Την περασμένη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τη Γ.Γ. του ΥΠΠΟ, ύστερα από πρωτοβουλία του βουλευτή της ΝΔ Σ. Γκίκα και τη συμμετοχή της κας Τζάνε και της αντιπεριφερειάρχη Μ. Ανδριώτη. Στόχος ήταν να τροποποιηθεί η προγραμματική σύμβαση που έχουν και οι τρεις φορείς μεταξύ τους ώστε να καταστεί λειτουργική και να μπορέσει η ΠΙΝ να συμβάλλει οικονομικά.

:

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος