Κέρκυρα – Σ. Ζουμπουλίδης: Εκτός κατασκηνώσεων τα ΑΜΕΑ και φέτος

Εκτός κατασκηνώσεων θα μείνουν τα άτομα με ειδικές ανάγκες και αυτό το καλοκαίρι, όπως καταγγέλλει ο σύλλογος κηδεμόνων γονέων και φίλων ΑΜΕΑ.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Κέρκυρας ο πρόεδρος του συλλόγου και αντιπρόεδρος της πανελλήνιας ομοσπονδίας Σπύρος Ζουμπουλίδης επεσήμανε ότι  μετά από επιτόπια επίσκεψή στις Κατασκηνώσεις «Σταμάτιος Δεσύλλας Γουβιών, διαπιστώθηκε ότι μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει απολύτως καμία εργασία για την έγκαιρη έναρξη λειτουργίας των κατασκηνώσεων ενώ στο χώρο φιλοξενούνται οι αγωνιστικές λέμβοι του Ναυτικού Αθλητικού Ομίλου Κέρκυρας (ΝΑΟΚ). Επίσης δεν έχουν  ακόμη δημοσιευθεί οι προκηρύξεις για την πρόσληψη προσωπικού και για τις προμήθειες τροφίμων. Για το λόγο αυτό το Δ.Σ. του συλλόγου αποφάσισε να μην συμμετάσχει στο κατασκηνωτικό πρόγραμμα αυτής της περιόδου.

Ο Σύλλογός απέστειλε και έγγραφο ενημέρωσης και διαμαρτυρίας στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Γονέων Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία (ΠΟΣΓΚΑμεΑ) για περαιτέρω ενημέρωση του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, το οποίο είναι αρμόδιο για την ανάθεση των κατασκηνώσεων και την χρηματοδότησή τους.

“Για άλλη μια χρονιά όπως και πέρυσι τα παιδιά με αναπηρία της Κέρκυρας δεν θα έχουν την ευκαιρία, την δημιουργική συμμετοχή και την ανεκτίμητη ψυχολογική υποστήριξη, στην ανέμελη χαρά, στη θάλασσα και στη διασκέδαση που τόσο πολύ έχουν ανάγκη, ενώ η γονείς τους θα χάσουν την ευκαιρία για ξεκούραση, για διακοπές και υλοποίηση κάποιων αναγκών τους που δεν τους επιτρέπει η τόσο δύσκολη χωρίς επιλογή αποστολή τους, της διαβίωσης και ανατροφής ενός παιδιού με αναπηρία”, καταλήγει η ανακοίνωση του συλλόγου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος