Κέρκυρα: Ρεκόρ κρουσμάτων στο νησί – Αύξηση 283% στα λύματα

Ρεκόρ κρουσμάτων χθες (4/1) στην Κέρκυρα με τον ΕΟΔΥ να ανακοινώνει 268 επιβεβαιωμένα δείγματα ενώ κατά  283% αυξήθηκε το ιικό φορτίο στα λύματα της πόλης της Κέρκυρας κατά την εβδομάδα 27-12-2021 έως 2-01-2022.

Για έξαρση της πανδημίας στην Κέρκυρα που  είχε σαν συνέπεια την αυξημένη καταγραφή σοβαρών περιστατικών και θανάτων κάνει λόγο η νέα έκθεση του παρατηρητηρίου για την νόσο covid 19 του δήμου κεντρικής Κέρκυρας. Όπως υπογραμμίζεται, “στην Κέρκυρα ο Δεκέμβριος ήταν ο μήνας που παρουσίασε το μεγαλύτερο αριθμό θανάτων σε ασθενείς COVID-19  από την έναρξη της επιδημίας μέχρι σήμερα. Η διασπορά του ιού στον πληθυσμό της Κέρκυρας βρίσκεται σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα  και συνεχώς αυξάνεται ενώ δεν είναι σαφές αυτή τη στιγμή σε ποιο βαθμό η νέα έξαρση των κρουσμάτων στο νησί προέρχεται από το στέλεχος Δέλτα και σε ποιο βαθμό από το νέο στέλεχος Όμικρον. Σύμφωνα με το παρατηρητήριο η  μεγάλη συγκέντρωση  κρουσμάτων σε μικρό χρονικό διάστημα, θα προκαλέσει νέα σημαντική πίεση στο σύστημα υγείας και συνιστούν επιμονή στην εφαρμογή των μέτρων προφύλαξης και  μαζική συμμετοχή στο εμβολιαστικό πρόγραμμα.

Στη μονάδα ειδικών λοιμώξεων του  νοσοκομείου της Κέρκυρας αυτή την ώρα (9:40) νοσηλεύονται 42 ασθενείς από 16 έως 95 ετών ενώ στη ΜΕΘ νοσηλεύονται 3 άτομα. Σύμφωνα με τον διευθυντή της πνευμονολογικής κλινικής του νοσοκομείου Η. Παπανικολάου, το  95% όσων νοσηλεύονται είναι μη εμβολιασμένοι.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος