Κέρκυρα: “Μεγάλο βήμα η άδεια κατάδυσης στα ναυάγια” (video)

Μεγάλο βήμα αποτελεί για τον καταδυτικό τουρισμό η απελευθέρωση των ναυαγίων από το Υπουργείο πολιτισμού δηλώνει μιλώντας στην ΕΡΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ο δύτης και ιδιοκτήτης σχολής καταδύσεων στην Αχαράβη Αντώνης Σαλβάνος. Μέχρι σήμερα απαγορευόταν η κατάδυση στα ναυάγια που είναι παλαιότερα των 50 ετών με αποτέλεσμα να χάνεται η ευκαιρία για χιλιάδες ενδιαφερόμενους για καταδυτικό τουρισμό .

Ο κος Σαλβάνος έχει επισκεφθεί τα δύο ναυάγια της περιοχής μας που απελευθέρωσε με γνωμοδότηση του το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων μνημείων και δηλώνει ότι αποτελούν μερικά από τα πιο όμορφα σημεία για κατάδυση. Πρόκειται για τα ναυάγια του πλοίου ΣΑΡΑ και του αεροπλάνου τύπου junekers.

Το αεροπλάνο είναι ένα πολεμικό γερμανικό βομβαρδιστικό αεροπλάνο τύπου Junkers Ju 88 το οποίο προσθαλασσώθηκε, λόγω βλάβης, πιθανότητα την 26η Ιουνίου 1941, ανοιχτά από τον Άγιο Στέφανο ΒΔ Κέρκυρα.
Κέρκυρα: “Μεγάλο βήμα η άδεια κατάδυσης στα ναυάγια” (video)
Το δεύτερο ναυάγιο είναι ένα εμπορικό πλοίο το ΣΑΡΑ, το οποίο βυθίστηκε την 2α Φεβρουαρίου 1925.

Κέρκυρα: “Μεγάλο βήμα η άδεια κατάδυσης στα ναυάγια” (video)
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ο κος Σαλβάνος προτείνει δουν το βίντεο των συγκεκριμένων ναυαγίων που δημοσιεύει στην ιστοσελίδα του τα οποία δείχνουν το μεγαλείο αυτών των ναυαγίων.
[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=T8A4n0kG_x4[/embedyt]

Από την πλευρά του ο πιο παλιός δύτης που απέκτησε την πρώτη άδεια σχολής καταδύσεων στην Κέρκυρα από το 1978 Κώστας Ρέβης σημειώνει ότι τα δύο αυτά ναυάγια είναι πολύ ενδιαφέροντα αλλά είναι μακρυά από τα περισσότερα σημεία της Κέρκυρας. Αυτό που απαιτείται να γίνει είναι η δημιουργία ενός τεχνητού καταδυτικού κέντρου στην Κέρκυρα όπως παρόμοια έχουν δημιουργηθεί σε άλλες χώρες και έχουν γίνει το κέντρο του ενδιαφέροντος για τα εκατομμύρια των κατεχόντων άδεια κατάδυσης τουριστών από την Ευρώπη και την Αμερική.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος