Κέρκυρα: “Κι αν ήσουν εσύ” από το σχολείο των φυλακών με τη Μαρία Φαραντούρη (video)

Δόθηκε στη δημοσιότητα από το σχολείο δεύτερης ευκαιρίας των φυλακών της Κέρκυρας η μαγνητοσκόπηση του καλλιτεχνικού δρώμενου που έλαβε χώρα στις 21 Σεπτεμβρίου την ώρα του ηλιοβασιλέματος με τη μορφή performance.

Πρόκειται για τη συμμετοχή του Σχολείου Φυλακών στο πρόγραμμα “Κι αν ήσουν εσύ;” της περιόδου 2022. Βασική ιδέα και στόχος της δράσης είναι η ανάδειξη της βιωματικής εμπειρίας των μαθητών-κρατουμένων του Σχολείου Φυλακών Κέρκυρας αναφορικά με την πορεία μετανάστευσής τους από τους τόπους καταγωγής τους μέχρι το Κατάστημα Κράτησης Κέρκυρας.

Στο λόφο του Σωτήρος στην πόλη της Κέρκυρας, με οπτική επαφή στα παράθυρα του Σχολείου Φυλακών, οι συγκεντρωμένοι φίλοι του σχολείου είχαν την ευκαιρία ν’ ακούσουν ζωντανά τις αληθινές και εξαιρετικές ιστορίες τεσσάρων μαθητών-κρατουμένων για την περιπέτειά τους μέσα από την θάλασσα και για τους λόγους που τους κίνησαν ν’ αφήσουν τις πατρίδες τους. Τις διηγήσεις τους συνόδευσαν οι μουσικοί του Μουσικού Σχολείου Κέρκυρας  Αντρέας Βλάχος, Γιώργος Ράλλης, Γιώργος Πρίφτης υπό τη διεύθυνση του Γιάννη Κουτάγιαρ πάνω σε ηχητικό μοτίβο του τραγουδιού “ο Ναυαγός” του Μ. Θεοδωράκη σε στίχους Κώστα Καρτελιά.

Κορυφαία στιγμή της εκδήλωσης όταν η μεγάλη τραγουδίστρια Μαρία Φαραντούρη ερμήνευσε το τραγούδι σε κλίμα μυσταγωγίας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος