Ψήφισμα διαμαρτυρίας προς τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας, τον Αναπληρωτή Υπουργό Αθλητισμού, τους Βουλευτές Κέρκυρας, τον Περιφερειάρχη, το Δήμαρχο Κεντρικής Κέρκυρας, τη Διοίκηση του Αθλητικού Κέντρου Κέρκυρας και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης απέστειλε ο Σύλλογος Κατοίκων της Γαρίτσας αναφορικά με τη μίσθωση χώρων του ΕΑΚ σε επιχείρηση ενοικίασης αυτοκινήτων.
Στο ψήφισμα αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι: “η εν λόγω παραχώρηση επιχειρήθηκε υπό το πρόσχημα της «αναγκαίας συντήρησης» των εγκαταστάσεων. Ωστόσο, η συντήρηση και η αναβάθμιση του ΕΑΚ αποτελεί υποχρέωση της Πολιτείας και δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να συνδέεται με την εκχώρηση δημόσιων χώρων σε τρίτους” και δηλώνουν πως:
- Το ΕΑΚ ανήκει στον λαό της Κέρκυρας και στη νεολαία του.
- Οι δημόσιοι αθλητικοί χώροι δεν είναι ούτε εμπορεύσιμοι, ούτε διαπραγματεύσιμοι.
- Η συντήρηση και η αναβάθμιση των εγκαταστάσεων είναι αυτονόητη και ανεξάρτητη υποχρέωση του κράτους – όχι πρόσχημα για παραχωρήσεις.
- Η ασφάλεια και η ποιότητα της άθλησης των παιδιών μας δεν υπόκεινται σε «ανταλλαγές».
Η προσπάθεια παραχώρησης όλων των εξωτερικών χώρων αποτελεί σοβαρό πλήγμα στον δημόσιο χαρακτήρα του ΕΑΚ και υποβαθμίζει τις συνθήκες άθλησης για χιλιάδες νέους και συλλόγους του νησιού μας.”
Επίσης απαιτούν:
- Την οριστική και αμετάκλητη ακύρωση οποιασδήποτε απόφασης παραχώρησης όλων των εξωτερικών χώρων του ΕΑΚ.
- Τη διασφάλιση του δημόσιου και ελεύθερου χαρακτήρα του ΕΑΚ.
- Την άμεση χρηματοδότηση για έργα συντήρησης και αναβάθμισης, χωρίς όρους και ανταλλάγματα.
- Την παραίτηση της σημερινής διοίκησης του ΕΑΚ, η οποία έχει πλέον απολέσει την εμπιστοσύνη της τοπικής κοινωνίας.
Το ψήφισμα εγκρίθηκε κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε έξω απο το Αθλητικό Κέντρο το πρωί του Σαββάτου 12 Απριλίου.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος