Κέρκυρα: Προχωρούν οι διαδικασίες για την λειτουργία του Ιδρύματος «Αιμιλίας και Σπύρου Φλαμπουριάρη»

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η τακτοποίηση των εκκρεμοτήτων προκειμένου να λειτουργήσει το Ίδρυμα «Αιμιλίας και Σπύρου Φλαμπουριάρη».

Ο δικηγόρος Σπύρος Ιωάννου, ο οποίος είναι ένας εκ των δύο διαχειριστών της διαθήκης μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ ΚΕΡΚΥΡΑΣ είπε ότι αυτή την περίοδο βρίσκεται στην καταγραφή της περιουσίας που άφησαν οι διαθέτες στο εξωτερικό.

Το ίδρυμα αυτό, όπως δείχνουν όλα τα στοιχεία, θα αποτελέσει σημαντικό οργανισμό για την Κέρκυρα. Διέπεται από ιδική διάταξη του νόμου (4182/13), νόμο με τον οποίο συνήθως συστήνονται ιδρύματα με ικανή περιουσιακή κατάσταση για να μπορούν να ανταποκριθούν στους σκοπούς τους. Ανάμεσα στους σκοπούς που έχουν θέσει οι διαθέτες είναι το κοινωνικό όφελος μέσα από τον πολιτισμό, το φιλανθρωπικό έργο, επιμορφωτικό έργο και την ανάπτυξη των σχέσεων Ελλάδας – Αγγλίας.  Σύμφωνα με τον κο Ιωάννου στη διαθήκη αναφέρεται ρητά η στήριξη των σκοπών της Αναγνωστικής Εταιρείας και των φιλαρμονικών Μάντζαρος και Καποδίστριας καθώς και άλλων κοινωνικών σωματίων και φορέων.

 Οι διαθέτες αφήνουν σημαντική περιουσία στο εν λόγω  Ίδρυμα όπως το γνωστό ξενοδοχείο Καβαλιέρι, ένα σπίτι στην Αθήνα στο Κολωνάκι, ένα σπίτι στο Μπαρμπάτι, τραπεζικούς λογαριασμούς στο εξωτερικό και διάφορες εταιρείες στην Αγγλία. Συμπερασματικά φαίνεται ότι το ίδρυμα θα έχει την οικονομική άνεση να εκτελέσει τις επιθυμίες των διαθετών χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα μπορεί να αντλεί πόρους από ευρωπαικά προγράμματα ή άλλες πηγές.

Τα επόμενα βήματα, μετά την πλήρη καταγραφή της περιουσίας, είναι η κατάθεση των στοιχείων στην Αποκεντρωμένη διοίκηση, η οποία θα καταρτίσει έκθεση προς το Υπουργείο Οικονομικών που θα ολοκληρώσει την εργασία προκειμένου να εκδοθεί το προεδρικό διάταγμα για την επίσημη σύσταση του Ιδρύματος.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος