Κέρκυρα: Προς επίλυση το πρόβλημα με την κατασκευή αντλιοστασίου στη Χρυσηίδα

Κοντά στη λύση του προβλήματος βρίσκονται ο δήμος κεντρικής Κέρκυρας και οι κάτοικοι της περιοχής της Χρυσηίδας μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από τον προγραμματισμό της ΔΕΑΥΚ να κατασκευάσει αντλιοστάσιο λυμάτων σε δημόσιο χώρο δίπλα από την εκκλησία της Αγίας Κυριακής, στο πλαίσιο του έργου για την επίλυση του αποχετευτικού της μέσης Κέρκυρας.

Επί τόπου επίσκεψη της Δημάρχου κεντρικής κέρκυρας

Η δήμαρχος Μ. Υδραίου, μετά και τις διαμαρτυρίες επισκέφτηκε την Τρίτη μαζί με τα στελέχη των τεχνικών υπηρεσιών της ΔΕΥΑΚ το χώρο, συζήτησε με τους κατοίκους και είδε από κοντά τις λύσεις που προτείνουν. Συγκεκριμένα οι κάτοικοι της περιοχής προτείνουν την κατασκευή του αντλιοστασίου στο χώρο που λειτουργεί ήδη εγκατάσταση της ΔΕΥΑΚ σε κοντινή απόσταση ή την αγορά νέου οικοπέδου για την κατασκευή νέου αντλιοστασίου. Σύμφωνα με στελέχη της ΔΕΥΑΚ εφόσον υιοθετηθεί άλλη λύση, η οποία θα είναι τεχνικά υλοποιήσιμη, θα προχωρήσουν σε αναθεώρηση της μελέτης

Κέρκυρα: Προς επίλυση το πρόβλημα με την κατασκευή αντλιοστασίου στη Χρυσηίδα

Έργο 6 εκατομμυρίων

Η κατασκευή του αντλιοστασίου περιλαμβάνεται στο γενικό σχέδιο της επιχείρησης για την αποχέτευση των Κυνοπιαστών, που έχει προϋπολογισμό περίπου 6 εκατομμύρια ευρώ και αναμένεται να χρηματοδοτηθεί από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης». Μάλιστα χαρακτηρίζεται ως έργο μεγάλης σημασίας για την ευρύτερη περιοχή. Επίσης στελέχη της ΔΕΥΑΚ κάνουν λόγο για μια σύγχρονη εγκατάσταση υψηλών προδιαγραφών, που δεν πρόκειται να δημιουργήσει την οποιαδήποτε όχληση.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος