Κέρκυρα: Προγραμματική σύμβαση ΠΙΝ – 6ης ΥΠΕ

Την προγραμματική σύμβαση για την εκτέλεση των Υποέργων Τεχνικών Συμβούλων του έργου «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΤΙΡΙΩΝ ΤΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ», υπέγραψαν σήμερα, Παρασκευή 10 Ιουλίου 2020, η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου και ο Διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) Πελοποννήσου Ιονίων Νήσων Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας Γιάννης Καρβέλης.

Στη συνάντηση ήταν παρόντες ο βουλευτής Κέρκυρας Στέφανος Γκίκας και οι Αντιπεριφερειαρχες Κοινωνικής Συνοχής, Δημόσιας Υγείας και Απασχόλησης Κώστας Ζορμπάς και Τεχνικών Έργων και Υποδομών Μανώλης Ορφανουδάκης.
Φορέας υλοποίησης του έργου ορίζεται η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων. Η δαπάνη θα βαρύνει εξ ολοκλήρου την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων από έργο Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

Ο κ.Καρβέλης ανακοίνωσε επίσης ότι μέσω του προγράμματος Interreg, δρομολογείται η αυτονομία του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας στην παραγωγή οξυγόνου, ώστε να μην υπολείπεται η περιοχή σε αυτή την σημαντική παροχή, ιδίως όταν υπάρχουν αντίξοες καιρικές συνθήκες χωρίς επικοινωνία με την υπόλοιπη ηπειρωτική Ελλάδα.

Το έργο
Το έργο «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΤΙΡΙΩΝ ΤΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ» αφορά στην αποκατάσταση των 12 κτιρίων των Κέντρων Υγείας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων. Η αναγκαιότητα προκύπτει καθόσον τα κτίρια, στα οποία στεγάζονται τα κέντρα υγείας δεν έχουν συντηρηθεί για μεγάλα χρονικά διαστήματα.
Ως υποέργα του εν λόγω έργου περιλαμβάνονται η κάλυψη δαπανών παροχής υπηρεσίας Τεχνικών Συμβούλων για τις τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες.
Σημειώνεται ότι ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου για την αναβάθμιση των κτηριακών υποδομών, του εξοπλισμού και της λειτουργικότητας όλων των Κέντρων Υγείας στα νησιά της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων που ανέλαβε η Περιφερειακή Αρχή με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ αγγίζει τα 12.248.000 ευρώ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος