Κέρκυρα: Προετοιμασία για την εκπαίδευση των παιδιών – προσφύγων

Οι έκτακτες συνθήκες που είναι πολύ πιθανό να αντιμετωπίσει ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας  σε επίπεδο στέγασης στην εκπαίδευση όλων των βαθμίδων απασχόλησε τη συνάντηση που είχε η Δήμαρχος κεντρικής Κέρκυρας Μερόπη Υδραίου με τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης  Πέτρο Αγγελόπουλο.

Η συνάντηση, είχε ως αντικείμενο αφενός την ενημέρωση για την μέχρι τώρα οργάνωση σε κεντρικό επίπεδο σχετικά με την εκπαίδευση των παιδιών – προσφύγων, αφετέρου τον συντονισμό και τη συνεργασία για την παροχή της απαιτούμενης βοήθειας εκ μέρους του Δήμου ώστε να υπάρξει η απαραίτητη προετοιμασία σε επίπεδο υποδομών αλλά και φιλοξενία των παιδιών σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, τόσο της βρεφικής και προσχολικής αγωγής όσο και στην Αθμια και Βθμια. Αν και μέχρι στιγμής η προώθηση των προσφύγων γίνεται κυρίως σε Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Λάρισα και Γιάννενα, θεωρείται βέβαιο ότι θα υπάρξουν προσφυγικές ροές και στην Κέρκυρα. Ως εκ τούτου, για την εκπαίδευση των παιδιών, σύμφωνα με τον κ. Αγγελόπουλο, θα υπάρξουν αρχικά δύο κεντρικά Τμήματα Υποδοχής σε κάθε Διεύθυνση Εκπαίδευσης, εκ των οποίων το ένα θα αφορά στην εκπαίδευση παιδιών που μιλούν μόνο τη μητρική τους γλώσσα και το δεύτερο θα αφορά στην δυνατότητα εκπαίδευσης των παιδιών στην αγγλική. Επίσης, όπως έκανε γνωστό, η UNICEF προετοιμάζει τη δημιουργία Κέντρων Μελέτης ο τρόπος λειτουργίας των οποίων αναμένεται να οριστικοποιηθεί επακριβώς τις επόμενες ημέρες.

Ο Δήμος έχει τη δυνατότητα εκπαιδευτικής στέγασης των παιδιών κυρίως της προσχολικής αγωγής σε 4 επιπλέον αίθουσες (πλέον των δύο κεντρικών Τμημάτων Υποδοχής) καθώς και σε μία προκατασκευασμένη αίθουσα, οι οποίες βρίσκονται στις περιοχές Κυρά Χρυσικού, στους Σγουράδες, στην Κάτω Κορακιάνα και στο Μουσικό Σχολείο.  Επίσης υπάρχει και δυνατότητα μεταφοράς των παιδιών προς μία συγκεκριμένη εκπαιδευτική δομή εκτός πόλης της Κέρκυρας καθώς και η παροχή φαγητού σε μια από αυτές.  Παράλληλα, η δήμαρχος κεντρικής Κέρκυρας επεσήμανε ότι μέσα από τις δομές του ο Δήμος θα προχωρήσει στη σχετική οργάνωση ώστε τα παιδιά και οι οικογένειες να τύχουν εκτός από συνδρομή στα βασικά αγαθά και ψυχολογικής συνδρομής από ειδικούς κάτι το οποίο είναι  δεδομένο ότι θα χρειαστούν.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος