Κέρκυρα: Προειδοποιητικό μήνυμα από την πολιτική προστασία για τα καιρικά φαινόμενα

Προειδοποιητικό μήνυμα έφτασε πριν από λίγο στα κινητά των κατοίκων της Κέρκυρας για πιθανά επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα (καταιγίδες, κεραυνοί, ραγδαίες βροχοπτώσεις) το επόμενο 24ωρο. Στο μεταξύ σε αυξημένη ετοιμότητα είναι ο μηχανισμός πολιτικής προστασίας σε όλο τον νομό λόγω της κακοκαιρίας που αναμένεται να «χτυπήσει» το νησί τα ξημερώματα της Τρίτης. Σήμερα το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε έκτακτο συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας  με την παρουσία όλων των εμπλεκόμενων φορέων προκειμένου  να καθοριστούν όλες οι τελευταίες λεπτομέρειες για την αντιμετώπιση πιθανών προβλημάτων που θα προκύψουν από την κακοκαιρία.

Ενισχύεται με αντλίες η Π.Υ.

Ήδη η πυροσβεστική υπηρεσία έχει αναπτύξει το σχεδιασμό της στο νομό με διάσπαρτα πυροσβεστικά οχήματα, κυρίως κοντά σε σημεία που και στο παρελθόν έχουν  σημειωθεί πλημμυρικά φαινόμενα ενώ αναμένονται 4 αντλίες από την Ηγουμενίτσα προκειμένου να ενισχύσουν τον εξοπλισμό των υπηρεσιών του νομού.

Σε ετοιμότητα ΠΕ, Δήμοι και εθελοντές

Από πλευράς περιφέρειας έχουν ήδη γίνει καθαρισμοί σε ρέματα και έχουν ενημερωθεί οι εργολάβοι που διαθέτουν μηχανήματα έργου προκειμένου να συμβάλλουν σε περίπτωση ανάγκης. Σε ετοιμότητα επίσης είναι και η πολιτική προστασία των δήμων με το βορά να έχει τοποθετήσει μηχανήματα έργου σε Σιδάρι και Αχαράβη ενώ σε επιφυλακή βρίσκονται και οι εθελοντικές ομάδες σε όλο τον νομό.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος