Κέρκυρα: Έλλειψη προετοιμασίας για αντιμετώπιση των πλημμυρών βλέπει ο Δ. Μπιάγκης

Για το θέμα με τις πλημμύρες μίλησε σήμερα στην ΕΡΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ο Βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Δημήτρης Μπιάγκης, ο οποίος επισημαίνει ότι δεν έχει γίνει προετοιμασία ούτε πριν από τις καταστροφές αλλά ούτε και μετά. Αυτή η έλλειψη προετοιμασίας φαίνεται ακόμα πιο καθαρά μετά τη δεύτερη πλημμύρα του περασμένου Σαββατοκύριακου.


“Η πρόσκληση του στρατού για βοήθεια δεν αποτελεί λύση” δηλώνει ο βουλευτής “διότι οι πλημμύρες απαιτούν συστηματικές παρεμβάσεις, που θα πρέπει να γίνουν από την τοπική διοίκηση με σχέδιο, σε μόνιμη και σταθερή βάση. Ο στρατός μπορεί να δώσει λύση σε ότι αφορά την εκβάθυνση των εκβολών στα ποτάμια του Ποταμού και της Μεσογγής, αν και τελικά υπάρχει τοπικός εργολάβος, με τον οποίο θα μπορούσαν να συνεργαστούν”, σημειώνει. “Αλλά έστω, ας βοηθήσει ο στρατός, στα υπόλοιπα σημεία που απαιτούνται παρεμβάσεις, όπως η Χρυσίδα, του Ποντή, κλπ”.
Ένα ακόμη παράδειγμα σημειώνει ο βουλευτής και “μια ένδειξη της προχειρότητας είναι ότι στη σύσκεψη με το κυβερνητικό κλιμάκιο δεν είχε προσκληθεί το Τεχνικό Επιμελητήριο της Κέρκυρας”.
Επίσης ο Δ. Μπιάγκης στην ανακοίνωση του μετά τη σύσκεψη με το κυβερνητικό κλιμάκιο ενημερώνει ότι έθεσε το θέμα των αποζημιώσεων σε υπόγεια, μηχανοστάσια κλπ ιδιωτικών κατοικιών, τα οποία δεν αποζημιώνονται. Αρκετές μέρες μετά δηλώνει απογοητευμένος από το γεγονός ότι “δεν διορθώθηκε αυτή η αδικία με αποτέλεσμα οι πληγέντες να μην αποζημιώνονται ούτε για τα ΙΧ αυτοκίνητα ούτε για αποθήκες, μηχανοστάσια και υπόγεια”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος