Κέρκυρα – Πράξη ανθρωπιάς στις φυλακές: Κρατούμενοι έδωσαν χρήματα για άρρωστη μαθήτρια

Η ανάγκη να μεταβεί μία μαθήτρια του 1ου ΕΠΑΛ Κέρκυρας η οποία κινδυνεύει να τυφλωθεί, στο εξωτερικό για μία εξειδικευμένη επέμβαση, συγκίνησε και ευαισθητοποίησε τους βαρυποινίτες κρατούμενους των Φυλακών Κέρκυρας, όταν το έμαθαν από τους καθηγητές τους στο σχολείο δεύτερης ευκαιρίας μέσα στο σωφρονιστικό κατάστημα.

Ζήτησαν να βοηθήσουν και μάζεψαν τις μάρκες που χρησιμοποιούν για τις μικροαγορές τους από το κυλικείο ώστε να συμβάλλουν και αυτοί στο να γιατρευτεί η κοπέλα!

Έλληνες και αλλοδαποί κρατούμενοι, πολλοί εκ των οποίων ισοβίτες, κατόρθωσαν να συγκεντρώσουν 260 ευρώ, ποσό που για την κλειστή κοινωνία της φυλακής, είναι μια μικρή περιουσία! Πολλοί από αυτούς θα στερηθούν για καιρό ακόμα και τη δυνατότητα να πιουν έναν καφέ.

Μαζί με τα χρήματα, πολλοί τρόφιμοι έγραψαν γράμμα, σκαρφίστηκαν ζωγραφιά, έστειλαν ευχές και τις έδωσαν, μέσω των καθηγητών τους, στην οικογένεια της μαθήτριας.

“Παρακαλώ το Θεό να σου δώσει το φως στα μάτια σου”, γράφει ο ένας. “Μακάρι να ξέραμε να σου ζωγραφίσουμε όσα βλέπεις εσύ”, γράφει ένας άλλος.

Ο Νταρουίς, ο Ναφεές, ο Αχμέντ και άλλοι κρατούμενοι, δείχνουν πως ακόμα και στις πιο σκληρές συνθήκες, ακόμα και σε ανθρώπους που η παραβατικότητα τους στέρησε την ελευθερία τους, μπορεί να υπάρχει ανθρωπιά.

Κέρκυρα – Πράξη ανθρωπιάς στις φυλακές: Κρατούμενοι έδωσαν χρήματα για άρρωστη μαθήτρια Κέρκυρα – Πράξη ανθρωπιάς στις φυλακές: Κρατούμενοι έδωσαν χρήματα για άρρωστη μαθήτρια Κέρκυρα – Πράξη ανθρωπιάς στις φυλακές: Κρατούμενοι έδωσαν χρήματα για άρρωστη μαθήτρια Κέρκυρα – Πράξη ανθρωπιάς στις φυλακές: Κρατούμενοι έδωσαν χρήματα για άρρωστη μαθήτρια

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος