Κέρκυρα: Πολιτική εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ με ομιλία Μ. Ξενογιαννακοπούλου – Α. Χαρίτση

Συγκεντρώσεις και επισκέψεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποιούνται σε κλίμα αισιοδοξίας και στοχεύουν στη μεγιστοποίηση του θετικού κλίματος που προήλθε από το συνέδριο και τις νέες εγγραφές στο κόμμα.
Χθες το βράδυ (Τετάρτη 22 Ιουνίου) πραγματοποιήθηκε ανοιχτή συγκέντρωση στην πάνω πλατεία της Κέρκυρας με βασικούς ομιλητές τη Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, βουλευτή, Τομεάρχη Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, τον Αλέξη Χαρίτση, βουλευτή, Τομεάρχη Ανάπτυξης και Επενδύσεων και τον Αλέξανδρο Αυλωνίτη, βουλευτή, Αναπληρωτή τομεάρχη Τουρισμού. Συντονιστής ήταν ο Χρήστος Μωραίτης επικεφαλής της τοπικής οργάνωσης του κόμματος.

Και οι τρεις ομιλητές ζήτησαν από τα μέλη και τα στελέχη του κόμματος να δραστηριοποιηθούν για τις εκλογές διότι «έμειναν 60 μέρες», εκτιμώντας ότι ο πρωθυπουργός θα αναγκαστεί να προκηρύξει πρόωρες εκλογές. Εκτίμησαν ότι “οι εκλογές θα είναι πολωτικές, με έντονη αντιπαράθεση αλλά το αντιΣΥΡΙΖΑ μέτωπο αυτή τη φορά δεν έχει καταφέρει να συγκροτηθεί”.

Ο Αλέξης Χαρίτσης στην ανάλυση των οικονομικών θεμάτων που είναι στο αντικείμενο του, έδωσε το στίγμα της προεκλογικής περιόδου που όπως υποστήριξε, “δεν θα είναι άλλο από τη συνεχή φτωχοποίηση των πολιτών κυρίως όσων έχουν ήδη χαμηλά εισοδήματα”. Όπως ανέφερε, “τα στατιστικά αποδεικνύουν πως μπορεί ο πληθωρισμός να είναι στο 10% αλλά οι αμειβόμενοι με τον κατώτατο μισθό είχαν απώλεια αγοραστικής δύναμης 18%”. Τόνισε ότι “η χώρα μας είναι η ακριβότερη χώρα της Ευρώπης αν υπολογίσει κανείς τη σχέση της τιμής της ενέργειας με το μισθό των εργαζομένων. Οι προτάσεις που θέτει ο ΣΥΡΙΖΑ στην κρίση της κοινωνίας είναι η στήριξη του διαθέσιμου εισοδήματος, αύξηση κατώτατου μισθού, μείωση φορολογίας στα ευρείας κατανάλωσης προϊόντα και παρεμβάσεις στην ελεύθερη αγορά για τη συγκράτηση της αισχροκέρδιας και των τιμών”.

Η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου υποστήριξε ότι “η κυβέρνηση Μητσοτάκη θέλει να μετατρέψει την Ελλάδα σε μια χώρα που θα έχει φθηνή και ελαστική εργασία προκειμένου να προσελκύσει επενδύσεις. Το εργαλείο της είναι ο νόμος Χατζηδάκη, ο οποίος θα είναι ο πρώτος που θα καταργήσει μόλις ανέβει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, επαναφέροντας τις διαπραγματεύσεις για τις Συλλογικές συμβάσεις, αποκατάσταση του δικαιώματος της απεργίας, κατοχύρωση του 8ωρου και ανεβάζοντας τον κατώτατο μισθό στα 800 ευρώ”. Μάλιστα δήλωσε ότι θα γίνει και η πρώτη πιλοτική εφαρμογή του 35ώρου στη χώρα μας.

Ο Αλέκος Αυλωνίτης μίλησε κυρίως για τον τουρισμό αν και από τη συζήτηση αναδείχθηκε η ανάγκη να διοργανωθεί ξεχωριστή εκδήλωση για όλα τα ζητήματα του τουρισμού, ειδικά σε περιοχές όπως η Κέρκυρα όπου το 90% του τοπικού ΑΕΠ εξαρτάται από αυτή την οικονομική δραστηριότητα. Στις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ κυριαρχεί η πρόθεση να υπάρξει νέο μοντέλο βιώσιμης ανάπτυξης του τουρισμού ώστε να διατηρηθεί στο χρόνο, μη σπαταλώντας τους υπάρχοντες πόρους. Παρουσίασε τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τον τουρισμό, μεταξύ των οποίων η δημιουργία ενός και μόνου τοπικού διευθυντηρίου στα πρότυπα του DMO αλλά πιο δυνατό, στήριξη των δημοσίων υποδομών, επίλυση των χρονίων τοπικών προβλημάτων όπως νερό, δρόμοι, σκουπίδια και σαφή βελτίωση των εργασιακών ζητημάτων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος