Κέρκυρα: Πλήθος αμφισβητήσεων για τη μεταφορά των απορριμμάτων

Μια καταιγίδα ανακοινώσεων με βασικά στοιχεία την αμφισβήτηση της μεταφοράς των απορριμμάτων στην Κοζάνη και το κόστος της μεταφοράς προέκυψε μετά τη συνεδρίαση του ΔΣ του ΦΟΣΔΑ την περασμένη εβδομάδα. Στη συνεδρίαση αυτή αποφασίστηκε, με τις ψήφους της πλειοψηφίας, Χ. Σαρλή, του εκπροσώπου των Παξών και του Γ. Τρεπεκλή(παρά τις επιφυλάξεις του) και την έντονη διαφωνία των δημάρχων Βορρά και Νότου να ζητηθεί από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων να εγκρίνει εργολαβία με ανάθεση για τη μεταφορά 23 χιλιάδων τόνων απορριμμάτων από την Κέρκυρα στην Κοζάνη, ύψους 1,375 εκ ευρώ.
Αυτό έφερε πλήθος αντιδράσεων από όλων των αποχρώσεων πολιτικές παρατάξεις. Πλήθος ερωτημάτων που κατατέθηκαν προς απάντηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Κεντρικής Κέρκυρας.
Σε ένα βαθμό απαντά η αντιδήμαρχος Προγραμματισμού Παναγιώτα Τζάνε, μιλώντας στην ΕΡΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ.
Π. ΤΖΑΝΕ
Να ξεκλειδώσουν οι διαδικασίες προκειμένου να υλοποιηθεί η μεταφορά των 23χιλιάδων τόνων απορριμμάτων στην Κοζάνη επιδιώκει η Δημοτική αρχή Κεντρικής Κέρκυρας με την πρόταση που υπέβαλε στο ΦΟΣΔΑ. Η πρόταση για να ζητηθεί η έγκριση εργολαβίας με απευθείας ανάθεση ύψους 1,3 εκ ευρώ έγινε με βάση τις οδηγίες του Υπουργείου δηλώνει η κα Παναγιώτα Τζάνε αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και μέλος της διοίκησης του ΦΟΣΔΑ. Το σημαντικότερο δε ήταν να αιτιολογηθεί το κατεπείγον της μεταφοράς. Αφήστε να εγκριθεί αυτή η πρόταση και μετά θα απαντηθούν όλα τα ερωτήματα που έχουν κατατεθεί δημόσια τονίζει η αντιδήμαρχος.
Γ. ΜΑΧΕΙΜΑΡΗΣ
Την απόλυτη διαφωνία του εκφράζει ο Δήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας Γιώργος Μαχειμάρης ο οποίος τονίζει ότι η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας που έχει την προεδρεία του ΦΟΣΔΑ, όχι μόνο καθυστερεί πάρα πολύ να κάνει τα απαραίτητα βήματα αλλά και κινείται και σε λάθος κατεύθυνση. Η εργολαβία με ανάθεση ύψους 1,3 εκ ευρώ για τη μεταφορά 23 χιλιάδων τόνων απορριμμάτων είναι σε λάθος κατεύθυνση, τονίζει ο Δήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας διότι θα ολοκληρωθεί στην αρχή της τουριστικής περιόδου και δημιουργεί το έδαφος να βρεθεί όλη η Κέρκυρα σε εκβιασμό ενόψει καλοκαιριού. Προβλέπει ότι με αυτή τη μέθοδο θα δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις να αναγκαστούμε να ζητάμε επεκτάσεις της εργολαβίας και να ανέβει το ποσόν στα 5 εκ και παραπάνω. Από την άλλη πλευρά θεωρεί ότι είναι πολύ μεγάλο το ποσόν αυτό για απευθείας ανάθεση και πρέπει να γίνει διαγωνισμός έστω και με σύντομες διαδικασίες.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος