Κέρκυρα: Πλήρως αντίθετος ο ΣΥΡΙΖΑ με την υπό ίδρυση Α.Ε. για το ναυάγιο της Ζακύνθου

Κοινή δήλωση εξέδωσαν η Τομεάρχης Τουρισμού της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Κ. Νοτοπούλου και ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Α. Αυλωνίτης για την πρόβλεψη του ν/σ που κατέθεσε στη βουλή το Υπουργείο Τουρισμού και ιδιαίτερα για το τμήμα που αφορά την ίδρυση ΑΕ για τη διαχείριση του «Ναυαγίου της Ζακύνθου». Η θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι πλήρως αντίθετη από τα σχέδια της κυβέρνησης και, όπως είπε ο κος Αυλωνίτης, τίθενται πολλά ερωτηματικά σχετικά με την πιθανότητα να υποκρύπτεται πρόθεση ιδιωτικοποίησης της ευρύτερης περιοχής πίσω από την ΑΕ που δημιουργείται και η οποία θα έχει τόσες πολλές αρμοδιότητες ώστε τη χαρακτήρισε ως “κράτος εν κράτει”.

Μάλιστα, ο κος Αυλωνίτης σημειώνει ότι “στην προσπάθειά του ο κ. Θεοχάρης να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα σχετικά με την σύσταση ΑΕ για το Ναυάγιο της Ζακύνθου, λέει το ένα ψέμα μετά το άλλο.
Ψέμα 1ο: ισχυρίζεται ότι αυτή τη στιγμή απαγορεύεται η πρόσβαση στη παραλία του Ναυαγίου, ότι είναι μη προσβάσιμη και όποιος την επισκέπτεται δια θαλάσσης παραβιάζει τη σχετική απαγόρευση του Δήμου.
Η αλήθεια όμως είναι ότι την διάσημη παγκοσμίως παραλία επισκέπτονται καθημερινά δια θαλάσσης -όπως πάντα- πλήθος τουριστών με επαγγελματικά τουριστικά σκάφη.
Ψέμα 2ο: Πως ό, τι γίνεται, γίνεται για το καλό της Ζακύνθου και της κοινωνίας.
Η αλήθεια είναι ότι η τοπική κοινωνία, κάτοικοι και αυτοδιοίκηση, δίνουν μάχη με κάθε διαθέσιμο μέσο απέναντι στην «πρωτοβουλία» του Υπουργού για την ίδρυση της ΑΕ «Ναυάγιο Ζακύνθου ΑΕ».
Ψέμα 3ο: Πως ό, τι νομοθετεί, γίνεται για την προστασία και συντήρηση του ναυαγισμένου πλοίου.
Η αλήθεια είναι πως η έδρα της εταιρείας “Ναυάγιο Ζακύνθου Α.Ε” θα είναι στην Αθήνα και ο τρόπος που δομείται το ΔΣ και η εταιρεία αυτή μέσα από το επικείμενο νομοσχέδιο του Υπουργείου Τουρισμού, επιτείνει τις ανησυχίες.”
Επίσης τονίζει ότι “καμία σχέση δεν έχει με την πραγματικότητα, η συντήρηση ενός ναυαγισμένου πλοίου με την ιδιωτικοποίηση μέσω ΣΔΙΤ, με την πολεοδόμηση μέσω Ειδικού Σχεδίου Πολεοδόμησης και με τις παρεκκλίσεις από τη δασική νομοθεσία, οι οποίες δρομολογούνται μέσω του νομοσχεδίου του Υπουργείου Τουρισμού”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος