Κέρκυρα: Πέτρες και κροτίδες δίπλα σε νήπια

Στην καταγγελία ότι στο προαύλιο των γενικών λυκείων, που τελούν υπό κατάληψη και  δίπλα από το χώρο που στεγάζονται σε κοντέινερς τα νήπια δυο σχολείων, πέφτουν πέτρες και κροτίδες προχώρησε ο σύλλογος εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Ο πρόεδρος του συλλόγου  Αν. Κουρσάρης μιλώντας στο κεντρικό δελτίο της ΕΡΑ Κέρκυρας επεσήμανε ότι κατά διαστήματα  πέφτουν πέτρες στην αυλή του σχολείου όπου προαυλίζονται και τα νήπια του 8ου και 12ου νηπιαγωγείου με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η σωματική τους ακεραιότητα. ¨Όπως υπογράμμισε ο κος Κουρσάρης “έχει διαταραχτεί το παιδαγωγικό κλίμα, τα νήπια δεν μπορούν να βγουν με ασφάλεια στο προαύλιο” και ζητά την αναστολή λειτουργίας των νηπιαγωγείων που συστεγάζονται με τα λύκεια, έως ότου λήξει η κατάληψη. Οι εκπαιδευτικοί ζητούν από την δήμαρχο κεντρικής Κέρκυρας αλλά και τον περιφερειακό διευθυντή εκπαίδευσης να πάρουν άμεσα μέτρα για την προστασία της σωματικής ακεραιότητας παιδιών και εκπαιδευτικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες για τα περιστατικά έχει ενημερωθεί και η αστυνομία η οποία ανέλαβε την φύλαξη του εξωτερικού χώρου των λυκείων.

Από την πλευρά του ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Π. Αγγελόπουλος επεσήμανε ότι βρίσκεται σε συνεργασία με την πρωτοβάθμια εκπαίδευση έτσι ώστε να ληφθούν μέτρα για την αποφυγή τέτοιων περιστατικών. Αναφορικά με το αίτημα του ΣΕΠΕ για άμεση διακοπή λειτουργίας των νηπιαγωγείων έως ότου λήξει η κατάληψη ο κος Αγγελόπουλος απάντησε ότι είναι μια απόφαση που θα πρέπει να πάρει ο Δήμος.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος