Άμεση ήταν σήμερα το πρωί η παρέμβαση από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής ύστερα από ενημέρωση που υπήρξε στην Λιμενική Αρχή Κέρκυρας για περιστατικό ακυβερνησίας Ιστιοφόρου σκάφους σημαίας Γαλλίας, στην θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά ν. Ερεικούσας. Το ιστιοφόρο στο οποίο επέβαιναν δυο άτομα υπέστη μηχανική βλάβη και είχε αδυναμία χρήσης ιστίων λόγω άπνοιας.
Στην περιοχή μετέβη περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., που εντόπισε το σκάφος, με τους επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους. Στη συνέχεια, κατέπλευσε ασφαλώς με ιδία μέσα και με τη συνοδεία του περιπολικού σκάφους, στον λιμένα της Ερεικούσας.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ιστιοφόρου μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος