Κέρκυρα: Παράταση μέχρι τα μεσάνυχτα στο ωράριο της μουσικής

Την παράταση του ωραρίου μουσικής στην παλιά πόλη, ψήφισε με μεγάλη πλειοψηφία χθες το Δημοτικό Συμβούλιο Κέρκυρας. Η μουσική θα παίζει έως τις 12 τα μεσάνυχτα τις καθημερινές και έως τις 12.30, Παρασκευή, Σάββατο και αργίες.

Το όριο της έντασης δεν θα πρέπει να ξεπερνά τα 80 ντεσιμπέλ ενώ το κατάστημα θα οδηγείται σε κλείσιμο αν παραβιάζει τις σχετικές διατάξεις. Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου συγκέντρωσε 30 θετικές ψήφους, τρεις αρνητικές και τέσσερις αποχές, ενώ θα έχει ισχύ έως τις 31 Δεκεμβρίου του 2023.
Το πότε ακριβώς θα ξεκινήσει η εφαρμογή της απόφασης είναι ασαφές μέχρι τώρα. Είναι πιθανόν κάποιοι καταστηματάρχες να ξεκινήσουν από σήμερα προπαραμονή των Χριστουγέννων ώστε να μη χάσουν την γιορτινή περίοδο. Άλλοι αναφέρουν ότι ο νόμος προβλέπει η έναρξη της εφαρμογής της απόφασης τυπικά, να γίνει όταν αυτή καθαρογραφεί και αναρτηθεί στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ.

Άλλοι αναφέρουν ότι η εφαρμογή ξεκινά όταν εκδοθεί η άδεια σε ένα – ένα τα καταστήματα και αφού γίνει επιτόπιος έλεγχος. Σύμφωνα με πληροφορίες μας πάντως έχει συμφωνηθεί μικρή περίοδος ανοχής αφού ψηφίστηκε η παράταση και δεν θα επιβληθούν πρόστιμα ακόμα και αν αργήσει να καθαρογραφεί η απόφαση. Εκτός εάν υπάρξουν καταγγελίες.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος