Κέρκυρα: Πάνω από 800 εμβολιασμοί στο mega εμβολιαστικό

Πάνω από 800 εμβολιασμοί πραγματοποιήθηκαν χθες στο mega εμβολιαστικό κέντρο της Κέρκυρας, που λειτουργεί από χθες με την εμβολιαστική γραμμή της Pfizer που μεταφέρθηκε από το νοσοκομείο. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις το εμβολιαστικό κέντρο αναμένεται να παρατείνει τη λειτουργία του τουλάχιστον έως το τέλος Ιουλίου, ενώ ο αρχικός προγραμματισμός ήταν έως τα τέλη Ιουνίου.

Το εμβολιαστικό κέντρο έχει στελεχωθεί με 30 άτομα ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό αρκετοί εξ αυτών έχουν έρθει από άλλες δομές της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας. Από αυτούς 7 άτομα αναμένεται να επιστρέψουν στη βάση τους από την Δευτέρα και θα αντικατασταθούν από το νοσηλευτές του νοσοκομείου της Κέρκυρας.
Το εμβολιαστικό κέντρο είχε ξεκινήσει αρχικά τη λειτουργία του με το εμβόλιο της Johnson & Johnson χωρίς να υπάρχει ανταπόκριση από τους πολίτες.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπεύθυνο του κέντρου και αντιπρόεδρο του ιατρικού συλλόγου Αγγ. Σπύρου, ο εμβολιασμός στην Κέρκυρα κινείται σε ικανοποιητικούς ρυθμούς με πάνω από 1.200 πολίτες να εμβολιάζονται καθημερινά στα κέντρα υγείας και το νοσοκομείο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος