Κέρκυρα: Πάρκο στη Ελβετία ονομάστηκε Ιωάννης Καποδίστριας

Το όνομα του πρώτου Κυβερνήτη της Ελλάδας, του Ιωάννη Καποδίστρια, δόθηκε σε τμήμα κεντρικού πάρκου της Λωζάνης, όπου βρίσκεται και η προτομή του, το Σάββατο 5 Ιουνίου σε μια συγκινητική τελετή, στην οποία προσκεκλημένη ήταν η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων Μερόπη Υδραίου συνοδευόμενη από τον εκπρόσωπο του Δικτύου Πόλεων “Ι. Καποδίστρια” και πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρη Μεταλληνό.

Η τελετή ονοματοδοσίας πραγματοποιήθηκε παρουσία του Δημάρχου Λωζάνης Grégoire Junod, της Πρέσβειρας της Ελλάδας Αικατερίνης Ξαγοράρη του Δημάρχου Αθηναίων Κ. Μπακογιάννη και του Προέδρου του Δ.Σ. Αθηναίων κ. Τεντόμα. Η συγκεκριμένη τελετή αποτελεί μέρος των ευρύτερων εκδηλώσεων για τον Ιωάννη Καποδίστρια που πραγματοποιούνται στην ελβετική πόλη έως τις 19 Ιουνίου (εκθέσεις, θεατρικές παραστάσεις κλπ).

   Σημειώνεται ότι κάθε χρόνο στις 11 Φεβρουαρίου, ημερομηνία γεννήσεως του Ιωάννη Καποδίστρια, πραγματοποιείται τελετή κατάθεσης στεφάνων στην προτομή του εντός του πάρκου «Ouchy». Φέτος, με αφορμή τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, ο Δήμος Λωζάνης σε συνεργασία με ελληνικούς και φιλελληνικούς συλλόγους και με την υποστήριξη της ελληνικής Πρεσβείας και του Γενικού Προξενείου Γενεύης, αποφάσισε να προχωρήσει σε ονοματοδοσία του χώρου σε “allée Kapodistria”.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ