Κέρκυρα: Οι εκπαιδευτικοί μιλούν για τις καταλήψεις και τις καταστροφές

Τρία σχολεία είναι σήμερα σε κατάληψη σύμφωνα με τον Περιφερειακό διευθυντή εκπαίδευσης Πέτρο Αγγελόπουλο. Πρόκειται για το 1ο και 2ο Γενικά Λύκεια, καθώς και το 2ο ΕΠΑΛ.


Σύμφωνα με τον κο Αγγελόπουλο πρόκειται για ομάδες μαθητών που δεν εκπροσωπούν κανέναν αφού δεν έχουν γίνει εκλογές στα μαθητικά συμβούλια ούτε γενικές συνελεύσεις. Αυτό που επίσης τονίζει ο Περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης είναι, ότι όποια και αν είναι τα αιτήματα των μαθητών για καλύτερο σχολείο, αυτά ακυρώνονται, από τη στιγμή που έχουν γίνει τόσο μεγάλες καταστροφές στα σχολεία. Οι μεγαλύτερης έκτασης καταστροφές έγιναν στο Εργαστηριακό Κέντρο των ΕΠΑΛ που κοστίζουν πάνω από 100.000 ευρώ αλλά μικρότερης έκτασης καταστροφές έγιναν και στα γενικά Λύκεια.
Στο μεταξύ στο 1ο ΕΠΑΛ, όπου έληξε η κατάληψη, οι ζημιές είναι τόσο μεγάλες, ώστε τα μαθήματα γίνονται μόνο διαδικτυακά όπως μας είπε η Διευθύντρια του σχολείου Βασιλική Μοναστηριώτη. Πρόκειται για ζημιές στο ίδιο το σχολείο και στο Εργαστηριακό κέντρο που επηρεάζει τη ροή των μαθημάτων στα ΕΠΑΛ. Όπως μας δήλωσε η κα Μοναστηριώτη την περασμένη Παρασκευή το 1ο ΕΠΑΛ ήταν πάλι σε κατάληψη από τρεις μόνο μαθητές. Ο Σύλλογος των Γονέων άνοιξε την πόρτα κόβοντας την αλυσίδα που είχαν τοποθετήσει και όχι μόνο δεν υπήρξαν αντιδράσεις, αλλά οι τρεις καταληψίες μαθητές (εκ των οποίων οι δύο ήταν με μαύρες κουκούλες) εξαφανίστηκαν, μόλις μπήκαν στο σχολείο οι γονείς και οι καθηγητές.
Επίσης να σημειώσουμε ότι στο συγκεκριμένο κτιριακό συγκρότημα στεγάζονται πολλά σχολεία μαζί, με αποτέλεσμα να ακυρώνονται τα μαθήματα σε όλα τα σχολεία που συστεγάζονται. Συγκεκριμένα, όπως περιέγραψε η κα Μοναστηριώτη οι μαθητές που έκαναν τις καταλήψεις, κάποιες φορές επέτρεπαν στα υπόλοιπα σχολεία να λειτουργήσουν, κάποιες φορές δεν επέτρεπαν. Στην ίδια δε, τη μια μέρα της έδωσαν ραντεβού να έρθει να παραλάβει το σχολείο, διότι θα έληγαν την κατάληψη, την επόμενη το αρνήθηκαν.

Όλες οι λεπτομέρειες δίνουν την εντύπωση ότι υπάρχει κατάσταση χάους που δεν παραπέμπει σε οργανωμένο μαθητικό κίνημα. Προσεκτικά έμπειροι εκπαιδευτικοί, με τους οποίους μιλήσαμε, προσπαθούν να καταλάβουν περί τίνος πρόκειται και αν έχουμε και στην Κέρκυρα φαινόμενα αντίστοιχα με εκείνα της Σταυρούπολης Θεσσαλονίκης. Σε αυτό το ερώτημα μέχρι σήμερα η απάντηση είναι αρνητική. Καταλήγουν στο ότι μάλλον πρόκειται για μια γενικότερη κατάσταση εκνευρισμού, που παρατηρείται μετά την καραντίνα στα σχολεία ή πρόκειται για καινούργιο κοινωνικό φαινόμενο, που βρίσκεται στη γέννηση του. Ο χρόνος θα δείξει.
Πάντως μέχρι σήμερα η ΕΛΜΕ δεν έχει εκφράσει την εκτίμηση της για την κατάσταση, πράγμα που θα κάνει την Τρίτη το βράδυ σε ειδική συνεδρίαση του ΔΣ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος