Κέρκυρα: Οι εγκρίσεις προσλήψεων για τους Δήμους

Συνάντηση εργασίας με τη Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών, αρμόδια για τα ζητήματα του Ανθρώπινου Δυναμικού του Δημοσίου Τομέα, Παρασκευή Χαραλαμπογιάννη, είχε ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας Στέφανος Γκίκας.
Κύριο θέμα συζήτησης απετέλεσε η στελέχωση των Δήμων της Π.Ε. Κέρκυρας με τις προκηρύξεις που θα πραγματοποιηθούν το 2023 για την πρόσληψη τακτικού προσωπικού.
Η κα Χαραλαμπογιάννη ενημέρωσε το Βουλευτή ότι για το Δήμο Βόρειας Κέρκυρας εγκρίθηκε ήδη η πρόσληψη 7 τακτικών υπαλλήλων και συγκεκριμένα: 2 ΠΕ Διοικητικού, 1 ΠΕ Οικονομικού – Λογιστικού, 2 ΥΕ Εργατών Καθαριότητας, 1 ΔΕ Ηλεκτρολόγων, 1 ΔΕ Οδηγού Απορριμματοφόρου.
Για τον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων έχουν εγκριθεί συνολικά 12 προσλήψεις: 1 Δικηγόρου με έμμισθη εντολή και πάγια αντιμισθία, 1 ΠΕ Αρχιτεκτόνων, 1 ΠΕ Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, 1 ΤΕ Τεχνολόγων Πολιτικών Μηχανικών, 1 ΠΕ Οικονομικού – Λογιστικού, 1 ΠΕ Διοικητικού – Οικονομικού και 6 ΥΕ Εργατών.
Σε ότι αφορά στον Δήμο Νότιας Κέρκυρας, η Γενική Γραμματέας σημείωσε ότι δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη η διαδικασία έγκρισης του τακτικού προσωπικού που έχει αιτηθεί ο Δήμος, ενώ ο Δήμος Παξών υπέβαλε αίτηση μόνο για έκτακτο προσωπικό.
Διευκρινίζεται ότι η συγκεκριμένες εγκρίσεις αφορούν μόνο στην πρόσληψη τακτικού προσωπικού του έτους 2023, καθώς για το έκτακτο προσωπικό προβλέπεται ξεχωριστή διαδικασία.
Στο πλαίσιο της συνάντησης συζητήθηκε επιπλέον το θέμα της κινητικότητας των Δημοσίων Υπαλλήλων και η διαμόρφωση της διαδικασίας μετά και τις τελευταίες τροποποιήσεις.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος