Κέρκυρα: Ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΑΝΑΣΑ για την απώλεια του Αύγουστου Σορδίνα

Τα συλλυπητήρια τους στους οικείους και τη λύπη τους, εκφράζουν τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και η Περιφερειακή παράταξη ΑΝΑΣΑ, για το θάνατο του διακεκριμένου ανθρωπολόγου Αύγουστου Σορδίνα.Στις ανακοινώσεις τους μεταξύ άλλων αναφέρουν:
“Απεβίωσε πλήρης ημερών ο διαπρεπής επιστήμονας, ανθρωπολόγος και ερευνητής Αύγουστος Σορδίνας (1927-2021). Ομότιμος καθηγητής του Παν. Χάρβαρντ υπηρέτησε σε πλήθος άλλα αμερικάνικα πανεπιστήμια ως καθηγητής προκλασικής αρχαιολογίας.
Από τους πρώτους που ‘’έτρεξε’’ να στηρίξει και να υπηρετήσει ένθερμα το νεοσύστατο Τμήμα Ιστορίας ως ομότιμος καθηγητής του Ιονίου Πανεπιστημίου, με αντικείμενο την Ιστορία των προβιομηχανικών τεχνικών στην Ελλάδα.
Από το 1986 υπηρέτησε στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο (Τμήμα Ιστορίας) ως ομότιμος καθηγητής, με αντικείμενο την ιστορία των προβιομηχανικών τεχνικών στην Ελλάδα.
Εργάστηκε σε πολλές ανθρωπολογικές έρευνες και ανασκαφές (σε Δυτική Αφρική, Ιταλία, Λατινική Αμερική, Σαουδική Αραβία, Γιουγκοσλαβία, κα) και υπήρξε πρωτεργάτης της ανθρωπολογικής έρευνας στο Ιόνιο. Άφησε πλουσιότατο επιστημονικό έργο, με εκτενή ελληνόφωνη και ξενόγλωσση εργογραφία.
Άνθρωπος ευγενικός και προσηνής τίμησε τον γενέθλιο τόπο του, την Κέρκυρα, με το πλούσιο επιστημονικό του έργο, τις ανθρωπολογικές του έρευνες στο Ιόνιο και ανά τον κόσμο και με την εκτενή ελληνόφωνη και ξενόγλωσση αρθρογραφία του.
Ενεργός και προοδευτικός πολίτης έδινε πάντα το παρών στις εκδηλώσεις του δημοκρατικού κινήματος, σε κάθε φάση της πρόσφατης τοπικής ιστορίας μας.
Ο θάνατος του, μια μεγάλη απώλεια για την επιστήμη και την Κέρκυρα”.
Η παράταξη ΑΝΑΣΑ σημειώνει ότι ήταν “ιδιαίτερη η τιμητική η συμμετοχή του ως υποψήφιου περιφερειακού συμβούλου της παράταξης στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2010”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος