Κέρκυρα: Ο Σ. Αργυρός μιλάει για τα ασφαλιστικά μέτρα εναντίον του συνδικάτου επισιτισμού

Σήμερα, Παρασκευή, εκδικάζεται η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε η παράταξη που σήμερα έχει τη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου εναντίον του σωματείου Επισιτισμού τουρισμού – πρώην σωματείου ξενοδοχοϋπαλλήλων.

Σύμφωνα με το Σπύρο Αργυρό προσωρινό πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου, «από πέρυσι υπάρχουν δύο αγωγές της ομοσπονδίας στην οποία εκπροσωπείται, υπάρχει δικαστική διερεύνηση, διότι η ομοσπονδία πιστεύει ότι το καταστατικό του δεν είναι σύννομο με τον ν. 1264/82, δηλαδή περιέχει ασάφειες σε ότι αφορά τις εκλογικές διαδικασίες, τον τρόπο λήψης αποφάσεων γενικών συνελεύσεων αλλά και την εκπροσώπηση του σωματείου από εργαζόμενους από άλλο νομό”.

Ο κ. Αργυρός ανέφερε χαρακτηριστικά: “Αν προσέξετε ακόμη και την επικεφαλίδα του συνδικάτου αναφέρει τα τρία νησιά, την Κέρκυρα, τους Παξούς αλλά και τη Σαγιάδα. Δεν προβλέπεται από το ν. 1264 να εκπροσωπούνται εργαζόμενοι από άλλους νομούς σε συνδικάτα που έχουν έδρα την Κέρκυρα». Επίσης συμπλήρωσε: «Όσον αφορά στην εκλογική διαδικασία υπάρχουν πάρα πολλά ερωτήματα διότι κατά την πραγματοποίηση των εκλογών που έγιναν τον περασμένο Αύγουστο και διήρκεσαν 17 ημέρες, εψήφισαν εργαζόμενοι που ενεγράφησαν την ημέρα των εκλογών και εψήφισαν κατ’ ευθείαν. Συν ότι ψήφισαν κλάδοι που δεν έχουν καμία σχέση με τον επισιτισμό – τουρισμό».
Κατέφυγαν λοιπόν στα δικαστήρια και ο ίδιος ο κ. Αργυρός και άλλοι μεμονωμένοι αντιπρόσωποι και η παράταξη του, στα δικαστήρια, ζητώντας, όπως είπε, να εκπροσωπηθεί το συνδικάτο επισιτισμού στη γενική συνέλευση του Εργατικού κέντρου, όχι με το σύνολο του αριθμού των εκπροσώπων που έχει σήμερα, αλλά με τον αριθμό των εκπροσώπων που είχε το παλιό συνδικάτο των ξενοδοχοϋπαλλήλων.
Σήμερα αναμένεται, σύμφωνα με τον κ. Αργυρό, αναμένεται και η έκδοση της απόφασης δεδομένου ότι τη Δευτέρα έχει ανακοινωθεί ότι θα γίνει η γενική συνέλευση των αντιπροσώπων για την προκήρυξη των εκλογών στις 25 Σεπτεμβρίου.

Το πρωί τα μέλη του συνδικάτου εργαζομένων στον επισιτισμό τουρισμό πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το εργατικό κέντρο και αμέσως μετά έκαναν πορεία με κατάληξη το δικαστικό μέγαρο

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος